Πώς να εφαρμόσεις σωστά την setting powder

10.06.2019
Πώς να εφαρμόσεις σωστά την setting powder
Πάρε συμβουλές από τους επαγγελματίες makeup artists

Η πούδρα μπορεί να γίνει είτε επιθυμητή είτε να έχει τα αποτελέσματα που θέλεις να αποφύγεις. Από τη μία δε θέλεις να την εφαρμόσεις για να αποφύγεις το αποτέλεσμα να δείχνει θαμπό και βαρύ, αλλά από την άλλη θέλεις να εξασφαλίσεις την διάρκεια και ματ όψη. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Δες επίσης: Ποια σκιά να προτιμήσεις σύμφωνα με το χρώμα των ματιών σου

Σύμφωνα με την make up artist Nam Vo, οι γυναίκες εφαρμόζουν την πούδρα με αρκετά λάθος τρόπο, υποβαθμίζοντας έτσι την λειτουργία της. Συγκεκριμένα, πολλές γυναίκες συνήθως βάζουν την πούδρα, είτε είναι σε ελεύθερη μορφή είτε σε compact, με ένα τεράστιο πινέλο, σε όλο το πρόσωπο, καταλήγοντας αυτό να δείχνει σκοτεινό και χωρίς φυσική λάμψη. Παράλληλα, μετά από λίγη ώρα το look βαραίνει ενώ με την περιττή λιπαρότητα να κάνει την εμφάνισή της, συνήθως όλα όσα έχεις εφαρμόσει μετατρέπονται σε "λάσπη".

Διάβασε και αυτό: 6 απλά βήματα για το πιο γρήγορο -και άψογο- μακιγιάζ ματιών

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να βάζεις την πούδρα;
Χρησιμοποίησε ένα μικρό αλλά φουσκωτό πινέλο που θα δώσει ακρίβεια στο αποτέλεσμα και θα καλύψει πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Εφάρμοσε λίγη ποσότητα πούδρας, ενώ αν ζητάς έξτρα διάρκεια, μπορείς να υιοθετήσεις την τεχνική του baking.

H τεχνική ονομάζεται precision powdering, ή αλλιώς πουδράρισμα με ακρίβεια, και αφορά τις περιοχές κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης, το μέτωπο και το σαγόνι σου.

Αυτό το είδες; Πώς να εφαρμόσεις το ρουζ σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου