Contrast Makeup Theory: Τι είναι και πώς φέρνει την ανάλυση χρωμάτων στην καθημερινότητά μας

Contrast Makeup Theory: Τι είναι και πώς φέρνει την ανάλυση χρωμάτων στην καθημερινότητά μας
ΠΗΓΗ:@hungvanngo
Είναι κάτι παραπάνω απο τάση και θα αλλάξει τελείως που έβλεπες το μακιγιάζ

Αν έχεις παρακολουθήσει τις τελευταίες τάσεις του μακιγιάζ στο TikTok, είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει για το «Contrast Makeup Theory». Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση δίνει μια νέα διάσταση στο μακιγιάζ και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που επιλέγεις τα προϊόντα και τις τεχνικές σου. Αλλά, τι ακριβώς είναι αυτή η θεωρία και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου;

Η Βασική ιδέα της θεωρίας αντίθεσης

Η θεωρία αντίθεσης αναφέρεται στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον τόνο του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών σου. Είναι σαν ένα παιχνίδι αντιθέσεων που μπορεί να σου αποκαλύψει ποια προϊόντα και αποχρώσεις θα αναδείξουν καλύτερα την εμφάνισή σου. Όταν κατανοείς το επίπεδο αντίθεσής σου, μπορείς να προσαρμόσεις το μακιγιάζ σου, ώστε να αναδεικνύει ονερικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

@alieenor My favourite glow up tip is playing with contrast to get more confidence ✨ #contrastlevel #mediumcontrast #highcontrast #emmawatson ♬ son original - Alieenor 🧡

Τα επίπεδα αντίθεσης

  1. Low contrast: Αν έχεις χαμηλή αντίθεση, αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές μεταξύ του δέρματός σου, των μαλλιών σου και των ματιών σου δεν είναι πολύ έντονες. Για παράδειγμα, αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, προτίμησε απαλές και φυσικές αποχρώσεις. Το no-makeup look είναι ιδανικό για εσένα, με ελάχιστο ρουζ και φυσικά χείλη.

  2. Medium contrast: Αν οι αποχρώσεις σου είναι λίγο πιο διαφοροποιημένες, τότε ανήκεις στην κατηγορία της μέτριας αντίθεσης. Ένα ζωντανό ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση θα προσθέσει ζεστασιά και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου. Για εσένα, οι πιο έντονες αποχρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα, προσθέτοντας βάθος και διάσταση στο μακιγιάζ σου.

  3. High contrast: Αν έχεις σκούρα μαλλιά και ανοιχτό δέρμα ή σκούρο δέρμα με ανοιχτά μάτια, τότε είσαι στην κατηγορία της υψηλής αντίθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, τολμηρές επιλογές όπως smoky eyes ή έντονα κραγιόν θα σου ταιριάξουν τέλεια. Μην φοβάσαι να πειραματιστείς με το μακιγιάζ σου και να ενισχύσεις τα χαρακτηριστικά σου με έντονα χρώματα.

@alieenor Réponse à @Kelly the ultimate glow up tip is choosing makeup as a way to show yourself, rather than seeing thz malzup first, and the face second. #contrast #contrastlevels #lowcontrastmakeup #lowcontrast #colorseasonanalysis #softfeatures #nomakeupmakeup #ellefanning ♬ son original - Alieenor 🧡

Το φίλτρο του TikTok

Η κατανόηση του επιπέδου αντίθεσής σου δεν είναι κάτι νέο, σύμφωνα με τη μακιγιέζ Aliénor (@Alieenor). Λέει ότι η γνώση των λεπτομερειών της αντίθεσής σου θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πώς θα φαίνεται το μακιγιάζ σου. Η Aliénor δημιούργησε το φίλτρο TikTok που πιθανώς έχεις δει στη σελίδα «For You» σου, το οποίο σου επιτρέπει να δεις μια σύγκριση του προσώπου σου με τα διαφορετικά επίπεδα αντίθεσης: χαμηλό, μέτριο ή υψηλό.

{https://www.tiktok.com/@mimiermakeup/video/7423842556166950177?q=contrast%20makeup&t=1729519655977}

Αυτή η συμβουλή από το TikTok ξεπερνά οποιαδήποτε τάση μακιγιάζ, γιατί δημιουργεί μια διαφορετική κατανόηση του πώς προσεγγίζεις το μακιγιάζ. Η κατανόηση της αντίθεσής σου σημαίνει ότι κατανοείς τον εαυτό σου και αφιερώνεις χρόνο για να αναλύσεις τα όμορφα και μοναδικά χαρακτηριστικά σου, αποκτώντας αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.10.2024 - 17:18