Γίνεται να έχεις καλοχτενισμένα μαλλιά για 5 ολόκληρους μήνες;

27.03.2012
Αν το «όχι» σάς ακούγεται λογική απάντηση, δεν έχετε ακόμη πληροφορηθεί για την εξωτική θεραπεία Brazilian Keratin. «Μαγική» φόρμουλα αναζωογόνησης για στυλιζάρισμα διαρκείας.

Ολα ξεκίνησαν εκείνο το απόγευμα που η αγαπημένη μου συνάδελφος Αρτεμις εμφανίστηκε στο γραφείο χωρίς την αφάνα-σήμα κατατεθέν της, αλλά με ελαφρώς κυματιστά μαλλιά που άστραφταν και έμοιαζαν μεταξένια. Δεν ήταν σαν να πήγε στο κομμωτήριο για ένα χτένισμα, όπως άλλες φορές, ήταν σαν να μπήκε το ίδιο το πνεύμα των μαλλιών της Ζιζέλ Μπούντχεν (ναι, αυτών των πλούσιων και λαμπερών, γνωστών και ως «ζιζελοτών») στα μαλλιά της. «Α, χθες έκανα brazilian keratin. Μια νέα θεραπεία που εξαφανίζει το φριζάρισμα και ισιώνει τα μαλλιά θρέφοντας την τρίχα σε βάθος. Καμία σχέση με ισιωτική, που είναι χημική και καίει τα μαλλιά. Ασε που μένουν ακριβώς όπως τα βλέπεις για τουλάχιστον 3 μήνες. Λούζεσαι, τα στεγνώνεις και γίνονται και πάλι έτσι! Σαν χτενισμένα». Μου ακούστηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες -που η Αρτεμις εξακολουθούσε να έρχεται στο γραφείο με... το πνεύμα της Ζιζέλ στα μαλλιά της- άρχισα να ψήνομαι. Μήπως να το δοκιμάσω και εγώ;

Πού, πώς και πόσο
Η φίλη μου είχε κάνει τη θεραπεία στα Mod's Hair. Είχε πληρώσει € 150 για αυτή - μαζί με το ειδικό σαμπουάν που βοηθάει να κρατήσει καλύτερα και περισσότερο το αποτέλεσμα. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, δεν ήταν πολλά τα κομμωτήρια που έκαναν τη θεραπεία, αλλά σε όσα την έκαναν, το κόστος της κυμαινόταν από € 150 εώς και € 380. Το κόστος των € 150 στα Mod's Hair μου φάνηκε το πιο «φιλικό» στην εποχή της κρίσης, το αποτέλεσμα με είχε εντυπωσιάσει, έτσι έκλεισα ραντεβού. Η στιγμή που ένα μπουκάλι Onix keratin smoothing treatment άνοιξε δίπλα μου αναδύοντας ένα φρουτώδες άρωμα ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για τα μαλλιά μου, τα οποία στο τέλος της μέρας ήταν κυριολεκτικά σαν... καινούρια. Μπορεί να κράτησε 3 ώρες η όλη διαδικασία, αλλά άξιζε τον κόπο - ειδικά όταν ύστερα από 4 εβδομάδες και μπόλικα λουσίματα εξακολουθούσαν να είναι και να δείχνουν αναγεννημένα, λαμπερά και -βασικό- ολόισια. Σαν να είχα βγει από το κομμωτήριο, ενώ απλώς είχα λουστεί στο σπίτι και τα είχα στεγνώσει με το σεσουάρ στα γρήγορα. Ναι, ξέρω, δεκάδες απορίες σάς γεννιούνται διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Τις ίδιες είχα και εγώ. Και για να σας προλάβω, θα σας τις λύσω, μία μία:

Τι είναι η Brazilian Keratin
Μια επαναστατική θεραπεία που κάνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και υγιή. Εξαφανίζει το φριζάρισμα, ισιώνει τα μαλλιά (αν είναι πολύ σγουρά ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη επίσκεψη σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα), δίνει μεταξένια υφή και λάμψη, αναδομεί την τρίχα, ενυδατώνει, ενισχύει την ελαστικότητα, αλλά και τον όγκο των μαλλιών μέχρι και 20%.

Τι σχέση έχει με τις παλιές «ισιωτικές»
Αντίθετα από τις παλιότερες χημικές «ισιωτικές», οι οποίες κατέστρεφαν και αφυδάτωναν την τρίχα, η συγκεκριμένη θεραπεία εξυγιαίνει και θωρακίζει τα μαλλιά από αντιξοότητες (αέρας, νερό, αλλά και κομμωτηριακές εργασίες, όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ). Τρέφει την τρίχα σε βάθος αποκαθιστώντας τη φθορά και προστατεύοντάς την από περαιτέρω καταστροφή.

Ποια είναι η σύνθεσή της
Η φόρμουλα αποτελείται από υγρή πρωτεΐνη κερατίνη (βασικό συστατικό της τρίχας) και εκχυλίσματα τροπικών (βραζιλιάνικων, εξ ου και το όνομα) φρούτων, όπως μούρα ατσάι και γκουαρανά. Δεν περιέχει καθόλου χημικά, εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό φορμαλδεΰδης (0.02%) που βοηθά το αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η θεραπεία είναι ιδανική
Για όλους τους τύπους μαλλιών και ειδικά για ταλαιπωρημένα μαλλιά από βαφές, ανταύγειες, ντεκαπάζ και συχνό πιστολάκι, αφού εξαφανίζει το φριζάρισμα και βοηθά να αποχαιρετίσουμε μια για πάντα τα θαμπά, αδύναμα και κουρασμένα σε όψη μαλλιά.

Πόσο διαρκεί;
Τα αποτελέσματα της Brazilian Keratin δεν είναι μόνιμα, η ουσία φεύγει σταδιακά με το λούσιμο μέσα σε ένα διάστημα περίπου 5 μηνών. Ο κυματισμός ή οι μπούκλες αρχίζουν να επανέρχονται μετά από 3 μήνες, αλλά τα μαλλιά παραμένουν λαμπερά και με υγιή όψη μέχρι και 5 μήνες μετά τη θεραπεία.

Σε ποια συχνότητα ενδείκνυται η επανάληψη της θεραπείας
Συνήθως μετά από 5 μήνες, αλλά μπορείτε και νωρίτερα εφόσον τα μαλλιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα. Όσο επαναλαμβάνεται η θεραπεία, τόσο καλύτερη είναι η όψη και η κατάσταση της τρίχας. Με ελάχιστο brushing στο σπίτι, το αποτέλεσμα είναι σαν επαγγελματικό ίσιωμα στο κομμωτήριο.

Χρήσιμες συμβουλές

1. Αν θέλετε να κάνετε ανταύγειες σε όλο το κεφάλι ή βαφή σε όλο το μήκος, προτιμήστε να το κάνετε 3 μέρες πριν από τη θεραπεία και όχι μετά.

2. Η πρώτη φορά που θα λουστείτε πρέπει να απέχει τουλάχιστον 24 ώρες από τη θεραπεία και το πρώτο λούσιμο πρέπει να γίνει μόνο με νερό.

3. Καλό είναι να λούζεστε με το ειδικό σαμπουάν κερατίνης που θα προμηθευτείτε από το κομμωτήριο (€ 30 στα Mod's Hair) και θα βοηθήσει να κρατήσει περισσότερο το αποτέλεσμα. Αν λουστείτε με άλλο σαμπουάν, φροντίστε να έχει την ένδειξη sodium-chloride free (να μην περιέχει χλωριούχο νάτριο).

4. Αν χρησιμοποιείτε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τα μαλλιά θα διατηρήσουν μεταξωτή υφή και λάμψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι η διαδικασία στο κομμωτήριο

ΒΗΜΑ 1: Λούσιμο
Ο ειδικός που εφαρμόζει τη Brazilian Keratin σας λούζει με σαμπουάν κερατίνης. Το αφήνει στα μαλλιά για 2/, μετά περνά μια μάσκα και αφού την ξεβγάλει, σας λούζει ξανά με το ειδικό σαμπουάν κερατίνης, το οποίο βοηθά να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσει η θεραπεία. Τα μαλλιά τυλίγονται σε πετσέτα για να φύγουν τα νερά και προχωράμε στο 2ο βήμα.

ΒΗΜΑ 2: Εφαρμογή
Ο κομμωτής περνά το υλικό σε όλα τα μαλλιά με μια πυκνή χτένα ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Χτενίζει πολύ καλά όλα τα μαλλιά, ώστε η θεραπεία να πάει παντού, ομοιόμορφα. Οταν καλυφθεί όλο το κεφάλι, τα μαλλιά είναι υγρά, αλλά δεν στάζουν. Το υλικό πρέπει να μείνει στο κεφάλι για 30/ πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Τα καλά νέα είναι ότι η Brazilian Keratin έχει πολύ ευχάριστο, φρουτώδες άρωμα (αν και λίγο έντονο).

ΒΗΜΑ 3: Στέγνωμα
Με σεσουάρ στην πιο δυνατή σκάλα, ο ειδικός στεγνώνει καλά όλα τα μαλλιά, που πρέπει να είναι στεγνά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ 4: Σφράγισμα της θεραπείας
Ο κομμωτής χωρίζει τα μαλλιά σε τούφες και τα περνά με ζεστή πρέσα, 6-10 φορές την καθεμία, ώστε να κλείσουν καλά τα λέπια της τρίχας και να «σφραγιστεί» η θεραπεία. Οταν ο ειδικός τις περνά μία μία με την πρέσα, δημιουργούνται εύοσμοι ατμοί από το υλικό που εισχωρεί στην τρίχα, ενώ το υπόλοιπο εξατμίζεται. Κάθε τούφα μετά το πέρασμα της πρέσας είναι λαμπερή, μεταξένια και ολόισια.

Σόνια Καζόνι