Χρησιμοποιείς σωστά το dry shampoo;

Χρησιμοποιείς σωστά το dry shampoo;
ΠΗΓΗ:@sabrina_barca
Πώς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα

Το ξηρό σαμπουάν έχει μπει για τα καλά στη ρουτίνα μας και μας σώζει όταν τα μαλλιά μας δεν είναι στην καλύτερή τους φάση (bad hair day). Είναι ένα από τα πιο έξυπνα προϊόντα περιποίησης που σου επιτρέπει να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου χωρίς να χρειάζεται λούσιμο. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται! Πολλές φορές κάνουμε μικρά λάθη που επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Είσαι σίγουρη ότι το χρησιμοποιείς σωστά; Διάβασε τα παρακάτω tips για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές του!

Ψέκασε από σωστή απόσταση

Για να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα, το κλειδί είναι η σωστή εφαρμογή. Κράτησε το σπρέι σε απόσταση από τα μαλλιά σου (περίπου 20-30 εκ.) και ψέκασε ομοιόμορφα. Μετά, δώσε στο προϊόν λίγο χρόνο να απορροφήσει τη λιπαρότητα από τις ρίζες. Αν βιάζεσαι και αρχίζεις να βάζεις παραπάνω προϊόν χωρίς να περιμένεις, θα καταλήξεις με υπερβολική ποσότητα, χωρίς να έχεις δει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λίγη υπομονή λοιπόν και θα δεις ότι τα μαλλιά σου θα δείχνουν σαν φρεσκολουσμένα!

Μην το δουλεύεις με τα χέρια

Αν και μπορεί να σου φαίνεται λογικό να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να απλώσεις το ξηρό σαμπουάν, καλύτερα να το αποφύγεις. Τα χέρια σου έχουν φυσική λιπαρότητα που μπορεί να μεταφερθεί στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λιπαρά και ανακατεμένα. Αντί γι’ αυτό, χρησιμοποίησε μια βούρτσα για να χτενίσεις τα μαλλιά σου και να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν, κρατώντας τα παράλληλα λεία και τακτοποιημένα.

Μην το χρησιμοποιείς κάθε λίγο και λιγάκι

Το dry shampoo είναι για περιστασιακή χρήση, όχι για κάθε μέρα. Αν το χρησιμοποιείς υπερβολικά, μπορεί να φράξει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας σε ξηρότητα, πιτυρίδα ή ακόμα και τριχόπτωση. Καλύτερα να το κρατήσεις για έκτακτες περιστάσεις και να το χρησιμοποιείς μία ή δύο φορές ανάμεσα στα λουσίματα.

Επέλεξε το σωστό για τα μαλλιά σου

Αν χρησιμοποιείς dry shampoo καθημερινά ή πολύ συχνά, διάλεξε μια πιο ελαφριά φόρμουλα που δεν θα βαραίνει τα μαλλιά σου. Για λιγότερο συχνή χρήση, μπορείς να επιλέξεις προϊόντα με πιο βαριά σύνθεση, τα οποία απορροφούν καλύτερα τη λιπαρότητα.

Τα διαφορετικά είδη dry shampoo

Όπως και τα προϊόντα styling, έτσι και τα dry shampoo διαφέρουν ανάλογα με την απορροφητικότητα και την υφή τους. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες: light, medium και heavy. Αν έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά, ένα προϊόν heavy θα απορροφήσει καλύτερα τη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα θα προσθέσει όγκο στην τρίχα. Αν τα μαλλιά σου είναι λιγότερο λιπαρά, ένα medium ή light dry shampoo θα είναι αρκετό για να φρεσκάρεις την εμφάνισή σου.

Με τα παραπάνω tips, το dry shampoo μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου σύμμαχος για τις ημέρες που τα μαλλιά σου χρειάζονται άμεση φρεσκάδα!

Τελευταία τροποποίηση στις 15.10.2024 - 01:45