Όσα πρέπει να ξέρεις για την ανόρθωση στήθους

08.11.2012
Η μέθοδος είναι ασφαλής; 'Εχει σχέση με την προσθετική; Τι ακριβώς σημαίνει; Μάθε όσα θέλεις να γνωρίζεις για τις επεμβάσεις ανόρθωσης στήθους

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως χρειάζεται να κάνουν προσθετική στήθους με ενθέματα σιλικόνης θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσουν την όψη του χαλαρού και δίχως όγκο στήθους. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε πως το σχήμα και η σύσταση του γυναικείου στήθους διορθώνεται με μια πολύ διαφορετική επέμβαση, αυτή της μαστοπηξίας και δεν απαιτείται προσθετική, ιδιαίτερα αν το cup του σουτιέν είναι ικανοποιητικό. Με άλλα λόγια: άλλο στήθος μικρό κι άλλο πεσμένο, κι αυτό θα πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλουδάκι σου.

Άλλο στήθος μικρό κι άλλο πεσμένο

Ένα στήθος πεσμένο και χαλαρό, δείχνει μικρότερο και όχι τόσο κομψό όσο ένα στητό και σφιχτό αλλά αυτό δε σημαίνει πως υπολείπεται σε όγκο, κάτι που καταλαβαίνεις από το cup του σουτιέν σου. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η επέμβαση που θα ανυψώσει το ηθικό σου δεν είναι τόσο η προσθετική στήθους αλλά η ανόρθωση. Ο όγκος του στήθους σου δε θα επηρεαστεί και αυτό θα επανέλθει στη σωστή του θέση.

Βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση εμείς προτείνουμε να το σκεφτείς καλά, να ζητήσεις διάφορες γνώμες και κυρίως να σιγουρευτείς πως όντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό κι όχι προϊόν της φαντασίας σου...

Αν για παράδειγμα κατάφερες αυτό που οι περισσότερες θεωρούμε αδύνατο, να χάσεις δηλαδή δεκάδες κιλά, αποκτώντας σώμα καλλίγραμμο και λεπτό ενώ πριν τα είχες και με το παραπάνω τα κιλάκια σου, τότε πιθανότατα το στήθος σου να έχει χαλαρώσει αρκετά και μια ανορθωτική επέμβαση μαστών θα διορθώσει το αισθητικό πρόβλημα. Αντίθετα, αν ο λόγος για τον οποίο επιθυμείς να περάσεις από το χειρουργικό κρεβάτι είναι η σύγκρισή σου με μοντέλα και σεξ σύμπολς τότε μάλλον θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς.

Όποιο κι αν είναι πάντως το κίνητρό σου, καλό θα ήταν να γνωρίζεις τα πάντα για την επέμβαση που σκοπεύεις ή θα ήθελες να κάνεις. Μάθε πως ακριβώς γίνεται, τι αποτέλεσμα σου προσφέρει αλλά και τα μελανά σημεία που πιθανότατα δεν γνώριζες.

Πως γίνεται η ανόρθωση στήθους;

Η μέθοδος που συνήθως χρησιμοποιείται για την ανόρθωση στήθους είναι η μαστοπηξία. Και μπορεί να έχεις ακούσεις πως πρόκειται για μια απλή και ανώδυνη επέμβαση, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται.

Στην πραγματικότητα η επέμβαση απαιτεί εξαιρετική λεπτομέρεια γι΄αυτό και απαιτείται γενική νάρκωση καθώς το χειρουργείο συνήθως διαρκεί 2 έως και 5 ώρες ανάλογα με την περίπτωση.

Αυτό που γίνεται κατά την ανορθωτική επέμβαση μαστών είναι η αφαίρεση του δέρματος που… περισσεύει. Ο γιατρός θα αφαιρέσει δέρμα γύρω από τη θηλή αλλά και θα επανατοποθετήσει, κάνοντας μικρές τομές, τις θηλές σε μια αισθητικά πιο αποδεκτή θέση.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις;

Η μέθοδος είναι αρκετά ασφαλής, όμως, όπως και σε κάθε επέμβαση, έτσι και στην περίπτωση της ανόρθωσης μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές αλλά και μετεγχειρητικές ενοχλήσεις.

Η ανόρθωση στήθους, μπορεί να είναι ένα χειρουργείο ρουτίνας, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρόκειται να επιστρέψεις άμεσα στην καθημερινότητά σου.

Πιο συγκεκριμένα:

-Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται κακή επούλωση των τομών ή εμφανίζεται κάποια μόλυνση που αντιμετωπίζεται με χορήγηση αντιβιωτικού.

- Όπως σε κάθε εγχείρηση, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μείνουν σημάδια. Αυτά βέβαια βρίσκονται σε θέση που να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά και συνήθως επουλώνονται, αλλά κανένας δεν μπορεί να σου διασφαλίσει πως θα εξαλειφθούν τελείως.

- Αν νόμιζες πως θα κάνεις την επέμβαση τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επιστρέψεις κανονικά στην εργασία σου και στην καθημερινότητά σου, γελάστηκες. Όπως και με την προσθετική στήθους, έτσι και στην περίπτωση αυτή, για περίπου ένα μήνα, ίσως και περισσότερο, θα πρέπει να αποφεύγεις κάθε μορφή άσκησης και να φοράς ειδικό στηθόδεσμο.

- Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατά αλλά φαίνονται μετά από μήνες ενώ μετά την επέμβαση θα έχεις πρήξιμο, μελανιές κι ενοχλήσεις.

- Η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα η υφή του δέρματος, η ηλικία,η γενική κατάσταση της υγείας, οι γέννες αλλά και οι τυχόν αυξομειώσεις του βάρους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις την επέμβαση αν έχεις προγραμματίσει μια εγκυμοσύνη ή αν σκοπεύεις να ακολουθήσει δίαιατα για να χάσεις πολλά κιλά.

- Αν αποφασίσεις να υποβληθείς στην εν λόγω επέμβαση πρέπει να έχεις κόψει το κάπνισμα τουλάχιστον 1 μήνα πριν.