Μασάζ: σύμμαχος για την υγεία των ποδιών

14.08.2014
Τα πόδια και οι πατούσες μας είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματός μας που συχνά αμελούμε να ξεκουράζουμε. Για να διατηρήσεις τα πόδια σου υγιή και ξεκούραστα, ακουλούθησε τις παρακάτω συμβουλές, κάνε καθημερινό μασαζάκι και βίωσε τη διαφορά.

Το μασάζ στα πόδια και τις πατούσες είναι πολύτιμος σύμμαχός σου για την διατήρηση της καλής κατάστασης των ποδιών σου. Τονώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορια και χαλαρώνει όλο το σώμα γι΄αυτό είναι κάτι που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσεις ειδικό για το καθημερινό μασάζ των ποδιών. Μπορείς να το κάνεις μόνη στο σπίτι. Ξεκινάς από τα δάχτυλα, συνεχίζεις στη φτέρνα και με ανοδικές κινήσεις καταλήγεις στη γάμπα.

Για να γυμνάσεις και να δυναμώσεις το φλεβικό σύστημα, κάνε για 5 λεπτά μασάζ στα πέλματα, χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι του τένις που θα τοποθετήσεις πρώτα κάτω από το ένα και έπειτα κάτω από το άλλο πόδι. Στη διάρκεια του μασάζ θα κινείς το πέλμα σου παράλληλα με το δάπεδο και πάνω στο μπαλάκι.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία