Εντονη ξηρότητα, φαγούρα, έκζεμα; Η Ολοκληρωμένη λύση της La Roche-Posay

20.10.2016
Ο χειμώνας πλησιάζει και η αλλαγή της εποχής επιβαρρύνει το δέρμα μας, προκαλώντας έντονη ξηρότητα και αίσθημα κνησμού. Εκτός από τις μεταβολλές του καιρού και της θερμοκρασίας, γενετικοί παράγοντες αλλά και το άγχος, μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. Αποτέλεσμα; εμφάνιση εκζέματος και έντονα ξηρών περιοχών.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ενήλικες1 πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, δηλαδή πολύ έντονη ξηρότητα και ερεθισμό που πυροδοτείται από αλλεργικούς παράγοντες και δημιουργεί ερεθισμό και έκζεμα, με σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχολογική υγεία.

Το δέρμα με τάση ξηρότητας χαρακτηρίζεται από:

* Έναν ατελή λιπιδικό φραγμό: Μια αλλοιωμένη λειτουργία του φραγμού μπορεί να κάνει το δέρμα εξαιρετικά ξηρό και τραχύ,

ευαίσθητο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες, που οδηγεί σε

κνησμό και άλλους ευαισθητοποιούς ερεθισμούς.

* Ένα μη ισορροπημένο μικροβίωμα: Στην επιφάνειά του, το

δέρμα, έχει ένα σύνθετο οικοσύστημα μικροοργανισμών (το

μικροβίωμα του δέρματος) που αλληλεπιδρά με το όργανο για να

διασφαλίσει τη βέλτιστη υγεία του. Αν το μικροβίωμα δε

βρίσκεται σε ισορροπία, οι εξάρσεις έντονης ξηρότητας, οι

ερεθισμοί και ο κνησμός θα εμφανίζονται συνέχεια.

Η νέα γνώση των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche – Posay εντοπίζει τους 2 πιο κύριους παράγοντες που χαρακτηρίζουν το δέρμα με ταση έντονης ξηρότητας και επαναποσδιορίζει το πεδίο δράσης των δερμοκαλλυντικών προιόντων για την αντιμέτωπισή της.

Η La Roche –Posay δημιουργει την ολοκληρωμένη φροντίδα για το δερμα με έντονη ξηρότητα που αραιώνει τις εξάρσεις ξεκινώντας από τον καθαρισμό του δέρματος με το νέο LIPIKAR SYNDET AP (+) και ολοκληρώνοντας με την μαλακτική φροντίδα LIPIKAR BAUME AP (+). Με ενεργά συστατικά που δρουν στο μικροβίωμα του δέρματος και στον επιδερμικό φραγμό, το δέρμα καταπραϋνεται και ο κνησμός μειώνεται.