Στου κήπου τα μονοπάτια

22.12.2007
Στου «κήπου»* μας τα μονοπάτια, ο Επίκουρος κι ο Λούκουλος συνομιλούν. Επισκεφθείτε

Στου «κήπου»* μας τα μονοπάτια, ο Επίκουρος κι ο Λούκουλος συνομιλούν.

Επισκεφθείτε τον γευθείτε τους καρπούς του... και απολαύστε τη ζωή στο έπακρο. Όλη η γνώση και η εμπειρία χρόνων παραδίδεται στην παγκοσμιότητα του διαδικτύου.

Εκεί που η ποιότητα είναι προϊόν έρευνας,

η γνώση συναντά την εξειδίκευση,

η δέσμευση αποτελεί συμβόλαιο τιμής,

ο υγιεινός τρόπος ζωής βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του

εκεί, που το πάθος μας για ζωτικότητα είναι προς όφελος όλων των καταναλωτών.

www.unilever.gr

Προτάσεις για υγιεινή ζωή, μαγειρική και διατροφή, ομορφιά και στυλ, καθαριότητα και φρεσκάδα... αποτελούν επένδυση για μια καλή ζωή!

Αποκρυπτογραφήστε τα σημάδια της εμφάνισής σας, δώστε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό σας, υιοθετείστε συνήθειες που θα σας γεμίσουν υγεία και δύναμη.

Νιώθω καλά, φαίνομαι καλά

και απολαμβάνω τη ζωή στο έπακρο

Το πάθος για τη ζωτικότητα, την υγεία και τη διατροφή είναι η ψυχή της Unilever. Επενδύουμε στην έρευνα και σε ουσιαστικές συνεργασίες, ενώ δεσμευόμαστε για θετικά αποτελέσματα. Αναπτύσσουμε προϊόντα που προάγουν τα πλεονεκτήματα ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Συνδυάζουμε τη διεθνή επιστήμη με τη βαθιά μας γνώση για τις καταναλωτικές ανάγκες των ανθρώπων. Πρώτοι, γινόμαστε αποδέκτες της ίδιας μας της αποστολής για ευημερία. Μια αποστολή - όραμα που σας προσκαλούμε να βιώσετε με όλες σας τις αισθήσεις!

... δίνοντας διαφορετικό ορισμό στην έννοια της ευζωίας

Η απόλαυση της ζωής , ως θέμα, απασχόλησε φιλοσοφικά τον άνθρωπο ανεξαρτήτως χρονικού και πολιτισμικού πλαισίου.

Επίκουρος - Απόλαυση με σύνεση

Η φιλοσοφική σχολή του Επίκουρου, «ΚΗΠΟΣ», ιδρύθηκε από τον ίδιο στην Αθήνα το 306 π.χ. H έννοια της ευζωίας, ως υπέρτατο αγαθό, απoτέλεσε το θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας του .

Διδάσκοντας στους ανθρώπους την αληθινή ουσία των πραγμάτων, υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρο τον Ελληνικό και Ρωμαϊκό κόσμο.

Ο Επίκουρος προσεγγίζει την έννοια της ευδαιμονίας όχι μέσα από ακραίες απολαύσεις αλλά μέσα από τη σύνεση και τη συμμετοχή του ανθρώπου σε σωματικές αλλά και σε διανοητικές απολαύσεις. Ορίζει ως υπέρτατο αγαθό την ευτυχισμένη ζωή και ως μέσο για την επίτευξή της, την αρετή. Μας καλεί να απολαύσουμε τη ζωή απαλλαγμένοι από το φόβο και να μην αφήσουμε αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Λούκουλος - Απόλαυση με υπερβολή

Διακόσια χρόνια αργότερα, ένα διαπρεπής Ρωμαίος στρατηγός κάνει το όνομά του, συνώνυμο της πολυτέλειας και των γαστρονομικών απολαύσεων. Οι επαύλεις και οι κήποι του, κοντά στη Ρώμη, υπήρξαν περίφημοι, ενώ τα πολυτελή δείπνα του έμειναν παροιμιώδη. Ο Λεύκιος Λευκίνιος Λούκουλος, εκτός από διαπρεπής στρατηλάτης, υπήρξε λάτρης της υπερβολής, προσεγγίζοντας την καλοπέραση με τρόπο που έμεινε ονομαστός μέχρι τις μέρες μας.