Βγήκε η ποινή της Ράιντερ

09.12.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, "της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες και ουχί για κλεπτομανείς σταρ" γι αυτό και η Γουινόνα Ράιντερ γλίτωσε την "ψειρού" οριστικά και με απόφαση του δικαστηρίου.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


"της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες και ουχί για κλεπτομανείς σταρ" γι αυτό και η Γουινόνα Ράιντερ γλίτωσε την "ψειρού" οριστικά και με απόφαση του δικαστηρίου. Βέβαια, στην περίπτωση της το "οριστικά" παίζει, διότι η εν λόγω ηθοποιός άπαξ και ξανά σουφρώσει έστω ένα μαντηλάκι, θα μπει στην στενή χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Οι ποινές που της επέβαλλε η δικαστής Ελντεν Φοξ είναι οι εξής τρεις: κάθε μήνα θα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, θα συμμετέχει σε κοινωνικές υπηρεσίες μέχρι να συμπληρώσει 480 ώρες εργασίας και θα πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο, τόσο στο πολυκατάστημα που το κατάκλεψε, όσο και στο δικαστήριο.

Το ποσό αγγίζει τα 10 χιλιάδες δολάρια, πόσο μεγάλο για εμάς τους ταπεινούς εργαζομένους, αστειότητες όμως για την ματσωμένη ηθοποιό. Για την υποχρέωση της να περνάει κάθε πρώτη του μηνός να λέει ένα "γεια" στους αστυνομικούς, είναι κομμάτι μανίκι καθώς πρέπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία να βρίσκεται εντός των τειχών της πόλεως του Λος Άντζελες. Ακόμη κι αν έχει γύρισμα σε άλλη πολιτεία, θα πρέπει να παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής γιατί αν δεν το κάνει, η "ψειρού" την περιμένει. Αυτό θα γίνεται για τρία ολόκληρα χρόνια.

Και πάμε τώρα στο κοινωνικό έργο. Η Γουινόνα θα εργαστεί σε ένα ίδρυμα με παιδιά που πάσχουν από AIDS. Εκεί, θα πρέπει να τους διαβάζει παραμύθια, να τους λέει τραγουδάκια και να παίζει μαζί τους. Η ποινή αυτή μπορώ να πω πως της άρεσε ιδιαίτερα - απ' ο, τι να μαζεύει σκουπίδια από τους δρόμους του Λος Άντζελες, καλύτερο αυτό - καθώς μικρή ήθελε να γίνει κοινωνική λειτουργός (λέμε τώρα). Όσον αφορά τώρα την τάση της να σουφρώνει ο, τι της γυαλίζει (κάτι σαν την καρακάξα), το δικαστήριο της αναγνώρισε πως είναι ένα είδος αρρώστιας γι αυτό και την έστειλε σε ψυχολόγο για την απαραίτητη υποστήριξη.