Βρήκε τον μάστορά της η Ασπα!

09.12.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, να αγιάσει το στόμα της Κατερίνας Κούκα και του Αντώνη Βαρδή, οι οποίοι είπαν στην Ασπα αυτά που όλοι οι νοήμονες άνθρωποι ήθελαν να πουν.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Να αγιάσει το στόμα της Κατερίνας Κούκα και του Αντώνη Βαρδή, οι οποίοι είπαν στην Ασπα αυτά που όλοι οι νοήμονες άνθρωποι ήθελαν να πουν. Βέβαια, στη θέση της δεν την έβαλαν, διότι η εν λόγω δεν παίρνει χαμπάρι και ούτε πρόκειται ποτέ να πάρει. Η γνωστή αοιδός πήρε τον λόγο και με ύφος αλά Ασπα - κατάλληλο για την περίσταση - της την είπε κανονικά και με το νόμο. Ξεκίνησε με την επισήμανση πως όλο το σκηνικό άρχισε επειδή ζήλεψε την συναδέλφισσά της Φωτεινή, η οποία ομολογουμένως διαθέτει φωνάρα. Η εισαγωγή μας προϊδέασε για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και κρεμάμενη στην κυριολεξία από το στόμα της Κούκα φώναζα "πες τα Κατερίνα. Δώσε κι άλλο".

Η "χρυσόστομη" σαν να με άκουσε έδινε όλο και περισσότερο, κατηγορώντας την εν λόγω -δεν αναφέρω το όνομα της, γιατί συγχύζομαι η γυναίκα - για ρουφιανιά, ίντριγκες και έλλειψη καλών τρόπων. Το καλύτερο βέβαια, ήταν όταν αναφέρθηκε στον ψυχολόγο - διευθυντή της Ακαδημίας και μανούλα σε πάσης φύσεως reality κατάσταση, Ανδρέα Μικρούτσικο. "Έπεσες στην παγίδα του Μικρούτσικου, ο οποίος σε ιντριγκάρει γιατί θέλει να κάνει την δουλειά του" της είπε και ο νοών νοήτω. Η Κούκα πλέον είχε κερδίσει την εκτίμηση μου και για του λόγου το αληθές θα αγοράσω τα cd της όχι από τους μαύρους στην Φωκίωνος, αλλά από τα δισκοπωλεία. 20 ευρώ, 20 ευρώ. Χαλάλι της "χρυσόστομης".

Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού της πέταξε κατάμουτρα πως με τέτοια συμπεριφορά η μόνη καριέρα που θα καταφέρει να κάνει θα είναι σε μαγαζάκι των Τρικάλων Θεσσαλίας. Ακριβώς έτσι δεν της το είπε, αλλά όταν ο άλλος σου λέει ότι δεν έχεις αστέρι πάνω από το κεφάλι σου, τι μπορεί να εννοεί; Όσο η Κούκα μιλούσε, το κοινό από κάτω την χειροκροτούσε, ενώ στους παίκτες γέλαγαν ακόμη και τα μουστάκια από την ηθική ικανοποίηση. Η εν λόγω, αν και είχε κοκκινίσει από θυμό - ντροπή δεν θα το έλεγα, γιατί της είναι μια άγνωστη λέξη - με το γνωστό ύφος που σπάει τα νεύρα ακόμη και στον πιο cool τύπο, είπε πως θα δώσει την απάντηση της ετεροχρονισμένα. Τι εννοούσε; Πάντως, όχι μέσω μιας λαμπρής καριέρας που θα κάνει στο μέλλον - αυτά είναι αστεία πράγματα - αλλά το ίδιο βράδυ στο δωμάτιο του ψυχολόγου - Ανδρέα.

Στο τέλος, δε, πέταξε το αμίμητο "Σας ευχαριστώ, επιτέλους δικαιώθηκα". Μετά από αυτό, τι να πει κανείς για τα μυαλά της αλληνής. Η εν λόγω, λοιπόν, ήταν υποψήφια όμως για κακή μας τύχη και για λόγους που δεν έπεισαν, οι καθηγητές την "προστάτεψαν" από την διαδικασία. Κατά τους "πρυτάνεις", την εξαίρεσαν επειδή θέλουν να της δώσουν μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξει την συμπεριφορά της. Οι άνθρωποι είναι νοήμονες και γνωρίζουν πως "το κούτσουρο ακόμη κι αν το βάψεις παραμένει κούτσουρο". Οπότε για ποιο λόγο εξαίρεσαν αυτή και ουχί τον Θάνο που επιβαλλόταν ή τον Δημήτρη που κατά την θεωρία της οι νέοι πρέπει να προστατεύονται; Μα για να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στο παιγνίδι, που η αλήθεια με τους καβγάδες και την τρέλα της εν λόγω, τα μηχανάκια έχουν πάρει...φωτιά. Αυτά βλέπει ο διευθυντής Ανδρέας και...σφυρίζει αδιάφορα.