Το reality έτος 2002!

10.12.2002
"Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, ήρθε ο νέος με τα δώρα με reality πολλά. Αχ τι χρονιά, αχ τι χρονιά, δεν αντέχω να ξανάδω, Τσάκες Λάσκους κι Ασπες για άλλη μια φορά". Τι κακό ήταν και τούτο του 2002;
"Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, ήρθε ο νέος με τα δώρα με reality πολλά. Αχ τι χρονιά, αχ τι χρονιά, δεν αντέχω να ξανάδω, Τσάκες Λάσκους κι Ασπες για άλλη μια φορά". Τι κακό ήταν και τούτο του 2002; Πήξαμε στο reality παιγνίδι με τους Μεγάλους Αδελφούς, τα Bar, τις Φάρμες, τα Fame Stor-ια και τα Γυμναστήρια. Πάντως, δεν λέω ο βομβαρδισμός αυτός είχε και το... επιμορφωτικό του μέρος. Μάθαμε πως να τα ξύνεις στον καναπέ, πως να ρεύεσαι, πως να αερίζεσαι σωστά για να μη σου γίνει τούμπανο το αντεράκι σου, πως να πετάς το μπουκάλι του Cutty Sark αλά Τομ Κρουζ, πως να αρμέγεις την αγελάδα, πότε φυτρώνει το ραπανάκι, πως να ρουφιανεύεις τον πλησίον σου, πως, πως... Από την πολύ την μόρφωση, λίγο έλειψε να πάθουμε...παραμόρφωση.

Δεν συζητώ για τους "μικρούς ήρωες" (ας μου επιτρέψει ο "Πατέρας" των Reality, Ανδρέας Μικρούτσικος τον δανεισμό της φράσης του) που εισήλθαν στην καθημερινότητα μας! Φραντζέσκα, Πάνος, Ζωή, Αλέξανδρος, Γιώτα, Μαίρη, Ανδρέας, Λορέντζο, Λάσκος, Αλέξης, Γιάννης, Νίνο, Νότης, Ασπα και πάει λέγοντας. Αλήθεια, τι απέγιναν όλοι τούτοι; Και τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι που είναι στα παιγνίδια που προβάλλονται τώρα; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μεγάλος Αδελφός Νο2: Πως λέμε Νονός Νο 1, 2, 3 και πάει λέγοντας; Ε, καμία σχέση. Το παιγνίδι αυτό του ΑΝΤ1, που πρώτο εισήλθε στην καθημερινότητας μας, στον δεύτερο κύκλο του ήταν με λίγα λόγια μια σκέτη αποτυχία. Ο, τι κυκλοφορούσε στην πιάτσα σε ψώνιο, ρουφιάνο, ιντριγκαδόρο, και κομμάτι λοξό, μαζεύτηκε και κλείστηκε στο σπίτι της Παιανίας. Από αυτούς ούτε ένας δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσε. Ο νικητής Αλέξανδρος ή ποιητής Φανφάρας, αφού είδε και απόειδε κι εκπομπή στο ραδιόφωνο δεν πήρε, έκλεισε θέση για το διάστημα. Θέλει λέει να ταξιδέψει στο υπερπέραν. Άντε κι από εμάς "καλό ταξίδι". Η Φραντζέσκα, η αλλιώς "Μις Φιλούθκια" από το σπίτι της στην Εκάλη περιμένει την μεγάλη πρόταση για να κάνει σόου στην τηλεόραση, ενώ απειλεί με εμφάνιση επί πίστας . Δυο ξανθές που κυκλοφορούσαν στο σπίτι, μας ενημερώνουν μεταμεσονύχτια για τα νέα ringtones, ενώ των υπολοίπων η τύχη αγνοείται. Αν και μερικούς πάει και τους "ξεθάβει" ο Λιάγκας και θυμόμαστε το μεγαλείο της τηλεόρασης.

Bar: Ποτέ δεν λύθηκε η απορία μας αν δόθηκε το περιβόητο χαρτάκι και τι έγραφε μέσα και μεταξύ μας πλέον ποσώς μας ενδιαφέρει. Από αυτούς, ο νικητής Ανδρέας επέστρεψε στα ξενοδοχεία του, όμως μια φορά την εβδομάδα εμφανίζεται στο "Σαν στο σπίτι σας". Εκεί συμμετέχει και η Ρεβέκκα από τη θέση της αισθητικού. Η "σιδηρά κυρία" Μαίρη αφού δεν βρήκε κανάλι για να στεγάσει την "ποιοτική" εκπομπή που ήθελε να κάνει, αποφάσισε να ανοίξει το δικό της μπαρ. Οι "Φίλοι για πάντα" Λορέντζο και Γιώργος υπέγραψαν συμβόλαιο με την Sony, έβγαλαν σε cd το εν λόγω τραγούδι, το ξανάβγαλαν σε άλλη βερσιόν και θα το ξαναβγάλουν σε ρυθμούς, ραπ, ρέγγε, ποπ, λαϊκού, ζεϊμπέκικου και δημοτικού. Για τόσο μεγάλο ρεπερτόριο μιλάμε. Ο Δημήτρης από μάγειρας έγινε τραγουδιστής, έβγαλε δίσκο, εμφανίζεται με την Πέγκυ Ζήνα κι από πίστας σου παίρνει τα αυτιά για κάνα τέταρτο (όσο και διαρκεί το πρόγραμμα του). Ο Αρης έβγαλε δίσκο, και οι μαύροι στην Ομόνοια δεν προλάβαιναν να πουλάνε. Των υπολοίπων η τύχη αγνοείται.

Φάρμα - Fame Story: Τα δύο αυτά παιγνίδια ή ντοκιμαντέρ και "Ακαδημία ταλέντων" αντίστοιχα, προβάλλονται ακόμη, οπότε δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον των συμμετεχόντων. Αν και μπορούμε να προβλέψουμε. Ας πούμε την Ασπα χαλαρά θα την φάει το μαύρο σκοτάδι με τέτοια συμπεριφορά που έχει. Μη νομίζεις τους περισσότερους το ίδιο σκοτάδι θα τους φάει.

Ατάκες - κοτσάνες που έμειναν στην Ιστορία των reality: "Τι λες τώρα" (Λορέντζο - Bar), "Ποιον είπες τσουτσέκι" (Γιώτα - Bar), "Who gives a fuck for the gladiator" (Λάσκος - Φάρμα), "Μέσα στο σπίτι πρέπει να υπάρχει καλοπροεροσύνη" (Αλέξανδρος - ΒΒ2), "Είμαι προς εκπλήξεως" (Γιώτα - Bar), "Αυτή η κατσίκα είναι αρσενική ή θηλυκή;" (Φραντζέσκα -ΒΒ2), "Πίνουν νερό τα πρόβατα;" (Αμαλία - ΒΒ2), "Υπάρχουν αρσενικές αγελάδες;" (Ελένη - Φάρμα).