Κίνα vs Στόουν: Για όλα φταίει το... κάρμα!

28.05.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Καλύτερα να μασάει, παρά να μιλάει»; Μάλλον. Ακόμη και στην περίπτωση της Σάρον Στόουν αυτό ισχύει κάποιες φορές, η οποία με μία δήλωση της κατάφερε να εξαγριώσει ολόκληρη Κίνα
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Καλύτερα να μασάει, παρά να μιλάει»; Μάλλον. Ακόμη και στην περίπτωση της Σάρον Στόουν αυτό ισχύει κάποιες φορές, η οποία με μία δήλωση της κατάφερε να εξαγριώσει ολόκληρη Κίνα - σιγά τη... μεγάλη χώρα - και να γίνει «Persona non grata»! Η Σάρον, η οποία έχει ασπαστεί τον Βουδισμό τα τελευταία χρόνια, από τις Κάννες - όπου βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα - δήλωσε πως για τον μεγάλο και καταστροφικό σεισμό στην Κίνα φταίει το κακό κάρμα της χώρας και πώς αυτή συμπεριφέρεται απέναντι στο Θιβέτ.

«Όταν κάνεις κακό στους άλλους, τότε το κακό θα βρει κι εσένα» δήλωσε η Στόουν, η οποία αναρωτήθηκε: «Αν αυτό δεν είναι κάρμα, τότε τι είναι»; Φενγκ σούι; Μπααα, βλακεία είπα. Όπως και να έχει οι δηλώσεις της διάσημης ηθοποιού έχουν εξαγριώσει τους Κινέζους, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς δίνει πολιτικές διαστάσεις σε μία φυσική καταστροφή, που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους, ενώ χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους.

Και δεν μένουν μόνο εκεί. Οι μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ταινιών στην Κίνα ανακοίνωσαν πως δεν θα αγοράσουν καμία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει η Στόουν - μάλιστα μέχρι το 2010 θα βγουν τουλάχιστον τέσσερις νέες ταινίες της ηθοποιού - ενώ την ίδια τύχη θα έχουν και παλαιότερες, που θα αποσυρθούν από τα ράφια των βίντεο κλαμπ, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη. Γι αυτό καμιά φορά είναι καλύτερο... να μασάς, παρά να μιλάς!