Το ΕΣΡ βάζει όρια στη σάτιρα!

11.12.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Υπάρχουν όρια στη σάτιρα; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι δεν υπάρχουν, αλλά το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι τελικά ακόμη και στη σάτιρα μπορούν να μπουν όρια, δικαιώνοντας έτσι την Μιμή Ντενίση στις καταγγελίες
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Υπάρχουν όρια στη σάτιρα; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι δεν υπάρχουν, αλλά το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι τελικά ακόμη και στη σάτιρα μπορούν να μπουν όρια, δικαιώνοντας έτσι την Μιμή Ντενίση στις καταγγελίες για «προσβολή της προσωπικότητας της» από τον Λάκη Λαζόπουλο. Θα θυμάσαι ότι η γνωστή ηθοποιός μετά τη σάτιρα που έκανε ο Λαζόπουλος από το «Αλ Τσαντίρι» για το γάμο της, είχε προσφύγει στο ΕΣΡ.

Έτσι, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξετάζοντας τις δύο πλευρές έκρινε ότι ο Λάκης με την αναφορά του στο γάμο της ξεπέρασε τα όρια της σάτιρας, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνεται διασυρμός ενός προσώπου. Τι κι αν ο Λάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος από την εκπομπή του σατίρισε το γεγονός, το οποίο η ίδια η Ντενίση είχε κάνει πρωτοσέλιδο πολύ καιρό πριν.

Το ΕΣΡ επέβαλε, λοιπόν, στον Λαζόπουλο και τον Alpha την ποινή της σύστασης, με τον όρο να είναι προσεκτικότερος στο μέλλον. Άντε, τώρα εσύ να δεις σατιρική εκπομπή με όρια. Να θέλει τώρα ο Λάκης να κάνει τη δουλειά του και να τον περιμένει το ΕΣΡ με τη μεζούρα στη γωνία να μετρήσει αν έχει ξεφύγει από τα όρια της σάτιρας. Πόντο πόντο θα μετράνε. Και να ήταν μόνο αυτό; Να είσαι σίγουρος πως μετά από αυτή την εξέλιξη όλοι όσοι νιώθουν θιγμένοι από τον Λάκη θα πηγαίνουν στο ΕΣΡ για να βρουν το δίκιο τους. Και η σύσταση θα πάει σύννεφο. Η Ντενίση δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά μάλλον θα νιώθει δικαιωμένη που μια φορά ζήτησε να βρει το δίκιο της στην ιστορία με τον Λαζόπουλο και τελικά το βρήκε!