Απέκλεισαν την Γεωργία λόγω... Πουτ- ιν!

11.03.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Γιουροβίζιον γιοκ για την αποστολή της Γεωργίας και το τραγούδι τους «We don’t want to put in». Τις τελευταίες μέρες είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για τη συγκεκριμένη συμμετοχή, ενώ είχε προκληθεί
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Γιουροβίζιον γιοκ για την αποστολή της Γεωργίας και το τραγούδι τους «We don’t want to put in». Τις τελευταίες μέρες είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για τη συγκεκριμένη συμμετοχή, ενώ είχε προκληθεί σάλος από τους στίχους του τραγουδιού, με τους Ρώσους να διαμαρτύρονται ότι προσβάλλουν τον πρωθυπουργό τους, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κι αυτό διότι το τραγούδι κάνει λογοπαίγνιο με την αγγλική γραφή του ονόματος του Πούτιν και το αγγλικό ρήμα to put in, που σημαίνει "βάζω". Έτσι, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού αποφάσισαν τον αποκλεισμό του τραγουδιού. "Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Μεταδόσεων (ΕΒU) επισήμως ενημέρωσε την αντίστοιχη Γεωργιανή Υπηρεσία Μεταδόσεων GBU πως οι στίχοι του τραγουδιού της στον 54ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον δεν είναι σύμφωνοι προς τους κανονισμούς της", τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι διοργανωτές.

Εξάλλου, όπως λένε οι διοργανωτές, στον διαγωνισμό δεν γίνονται ανεκτοί «κανένας στίχος, δηλώσεις και χειρονομίες πολιτικού περιεχομένου» . Άσε, που φέτος ο τελικός γίνεται στην Μόσχα, οπότε καταλαβαίνεις τι θα γινόταν αν η Γεωργία εμφανιζόταν επί σκηνής με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Κι αυτό φαίνεται ότι είχε ως στόχο η αποστολή της Γεωργίας, η οποία επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι μετά την υπαναχώρηση στην απόφαση της να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό και να μη λάβει μέρος, αφού διοργανώνεται στην Μόσχα. Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει διορία μέχρι τις 16 Μαρτίου να αλλάξει τον επίμαχο στίχο του τραγουδιού ή να βρει κάποιο άλλο καινούργιο. Η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της EBU και τι σκέφτονται να κάνουν.