Τσαλίκης: Ποιον εννοεί "κουβά με...";

15.07.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Μία ωραία ατμόσφαιρα» ήταν η τρελό-παρέα του «Δέστε τους» και δεν είχαμε καμία αμφιβολία περί αυτού. Όλο τον χειμώνα αν έβλεπες λίγο από την εκπομπή
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Μία ωραία ατμόσφαιρα» ήταν η τρελό-παρέα του «Δέστε τους» και δεν είχαμε καμία αμφιβολία περί αυτού. Όλο τον χειμώνα αν έβλεπες λίγο από την εκπομπή, θα καταλάβαινες πόσο αγαπημένα, πόσο λατρεμένα και τι φιλαράκια ήταν τα πέντε της εκπομπής. (Σνιφ, σνιφ). Πάντως, επιβεβαίωσαν αυτούς που έλεγαν πριν ξεκινήσει η εκπομπή στις αρχές της σεζόν ότι δύσκολα θα βγάλουν... αναίμακτα τη χρονιά, ενώ οι περισσότεροι είχαν την ίδια απορία: Πώς θα συνυπάρξει ο Νίκος Μουτσινάς με άλλα τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων ο Γιώργος Τσαλίκης, που είναι μεγαλύτερη φίρμα από εκείνον;

Γιατί είχαν απορία ειδικά για τον Μουτσινά; Γιατί οι συνεργασίες του στο παρελθόν και τα... μελιστάλαχτα λόγια των πρώην συνεργατών του μόνο τέτοια απορία σου δημιουργούν. Και όπως φαίνεται, ο Τσαλίκης είναι το νέο μέλος του κλαμπ «Πρώην συνεργάτες Μουτσινά» κι αν του κάνουν καμιά γιορτούλα για το welcome η Κατερίνα Ζαρίφη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, please να με καλέσουν. Τέτοια χάπενινγκ δεν τα χάνεις.

Και για να μη λες ότι είμαι κακίστρω κι έχω πρόβλημα με το... depon της Ελένης Μενεγάκη, μία να ακούσεις τις τελευταίες δηλώσεις του Τσαλίκη για την αποχώρηση του από την εκπομπή, καταλαβαίνεις αμέσως ποιον θεωρεί υπεύθυνο. Όνομα δεν έδωσε, αλλά οι σπόντες (που έδιναν κι έπαιρναν) ήταν φανερό ότι πήγαιναν προς Μουτσινά. «Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις», είπε ο αοιδός/παρουσιαστής για να εξηγήσει: «Νομίζουμε εμείς ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Όχι νομίζουμε, νομίζουν μερικοί. Ο κόσμος που κοιτάζει καταλαβαίνει τα πάντα. Κι αν υπάρχουν καλές σχέσεις σε μια εκπομπή, και ποιοι τραβάνε ζόρι και ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι παίζουν ρόλους και ποιοι είναι ψεύτικοι. Γιατί καλώς ή κακώς έχω συνειδητοποιήσει ότι στην τηλεόραση παίζουν ρόλους», είπε όλο νόημα.

Κι εμείς επειδή είμαστε τσακάλια, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Κι αν νομίζεις ότι σταματάει εδώ, γελιέσαι. Ήταν να μην πάρει φόρα. «Κάποιες στιγμές λες: δε θα τους ξεβρακώσει ο κόσμος; Δεν θα πάρει χαμπάρι τι κουμάσια είναι; Δεν θα είμαι εγώ που θα το κάνω αυτό. Ξέρει ο κόσμος. Κάποια στιγμή θα τους καταλάβει. Τι κουβαλάνε μέσα τους. Αν έχουν καλοσύνη ή αν είναι ένας κουβάς... άσε να μην πω γιατί είναι και μεσημέρι» τα είπε και ξεθύμανε.

Πάντως, στο τέλος είπε ότι με τα υπόλοιπα τέσσερα της πάλαι ποτέ τρελό-παρέας δεν έχει πρόβλημα να πάει για καφέ, για ποτό, να ξενυχτήσουν, να γελάσουν. Αλλά με τον Μουτσινά φίλος δεν είναι. Δεν του λέει τα μυστικά, δεν τηλεφωνιούνται. Αυτό το τελευταίο μου θυμίζει εποχές Αρναούτογλου, Ζαρίφη και Μουτσινά με τα τηλέφωνα και ποιος δεν πήρε ποιον.

Υ.Γ. Μήπως οι συνεργασίες του Μουτσινά είναι λίγο... η μέρα της Μορμότας;