«Δυο επεισόδια μόνο» άντεξε ο Χριστόφορος

19.10.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Δυο μέρες μόνο» λέγεται η πολυσυζητημένη σειρά του Χριστόφορου Παακαλιάτη, αλλά θα μπορούσε ακόμη να λέγεται «Δυο επεισόδια μόνο»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Δυο μέρες μόνο» λέγεται η πολυσυζητημένη σειρά του Χριστόφορου Παακαλιάτη, αλλά θα μπορούσε ακόμη να λέγεται «Δυο επεισόδια μόνο» ή «Δυο χρόνια μας βγάζεις την ψυχή». Αν και νομίζω πως το «Δυο επεισόδια μόνο» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Βλέπεις, τόσο κράτησε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για την εν λόγω σειρά, που η εξέλιξη της είναι αδιάφορη.

Οι εποχές που συγκινούμασταν όταν οι ανάπηροι του Χριστόφορου μετά από μία πετυχημένη χειρουργική επέμβαση τρέχουν σαν τον Κεντέρη την επόμενη κιόλας μέρα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επίσης, το στόρι «μία γυναίκα, δύο άντρες κομπολόι δίχως χάντρες» δεν μας προκαλεί το ενδιαφέρον, ούτε κορυφώνεται η αγωνία μας όταν αυτή μένει έγκυος. Που οι εποχές που τρώγαμε τα νύχια μας από την αγωνία για το τίνος είναι το παιδί; Καλά δε συζητώ για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που είναι must στις σειρές του Παπακαλιάτη.

Κι αυτά αδιάφορα μας αφήνουν. Δεν πα να φιλιούνται, δεν πα να πολλαπλασιάζονται και να μεταδίδονται σαν... ιος; Πέρα βρέχει για το τηλεοπτικό κοινό, που φέτος φαίνεται να γυρίζει την πλάτη στον Χριστόφορο. Κι ας μεταφέρθηκε η σειρά την Δευτέρα. Οι εποχές που ο Παπακαλιάτης χτυπούσε 40αρια για την πλάκα έχουν περάσει στο παρελθόν. Πάντως, ο ίδιος σκέφτεται να κάνει ένα διάλειμμα από την τηλεόραση για δύο χρόνια και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σινεμά.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]