Οι ετοιμασίες και το παρασκήνιο του γάμου

26.08.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Δε χορταίνω να σου γράφω γι’ αυτό το γάμο πια! Και αυτό γιατί όσο γράφω, τόσα περισσότερα μου έρχονται! Τώρα λοιπόν που έγινε ο γάμος είναι η ώρα να σου απαριθμήσω τα πιο σημαντικά περιστατικά που τον "σημάδεψαν" στην προετοιμασία. Δε θα σου πω εδώ για αυτά που ξέρεις αλλά για όσα δεν ξέρεις.

Αγαπημένη μου Δήμητρα,

Δε χορταίνω να σου γράφω γι’ αυτό το γάμο πια! Και αυτό γιατί όσο γράφω, τόσα περισσότερα μου έρχονται! Τώρα λοιπόν που έγινε το μυστήριο είναι η ώρα να σου απαριθμήσω τα πιο σημαντικά περιστατικά που το "σημάδεψαν" στην προετοιμασία. Δε θα σου πω εδώ για αυτά που ξέρεις αλλά για όσα δεν ξέρεις.

Τελικά ο Νικόλαος προτίμησε να φτάσει γαμπρός στην εκκλησία με το οικογενειακό σκάφος "Αφροέσσα" με τη συνοδεία της οικογένειας αλλά και των φίλων του (ενώ μέχρι τελευταία στιγμή ζούσαμε με την ιδέα ότι θα φτάσει με θαλάσσιο ταξί).

Η Τατιάνα λοιπόν είχε για "υποστήριξη" τις έξι κολλητές της, επίσης καλλονές. Η άνεση που είχαν με το φακό ήταν ολοφάνερη από το νάζι με το οποίο πόζαραν για τους φωτογράφους που είχε γυαλίσει το μάτι τους και ήταν πλέον βέβαιοι ότι διάλεξαν τη σωστή καριέρα!

Όσο όμως και να μου αρέσει ο Νικόλαος την αμαρτία μου θα την πω... Είδα το Φίλιππο (το μικρό της οικογένειας μόλις 24 χρονών) άγαλμα φτυστό να ρίχνει την υπέρτατη ζεμπεκιά γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα το προηγούμενο βράδυ του γάμου (που τα είχε τσούξει και λίγο) στο ομώνυμο τραγούδι και ένιωσα ένα σκίρτημα! Σου λέει μπορεί να είναι Λονδρέζος γέννημα θρέμμα αλλά Ελλάδα λέει και κλαίει το παλικάρι, αφού άκουσε το τραγούδι απ’ έξω που είχε βγει να κάνει ένα τσιγάρο και μπούκαρε ξανά μέσα για να ρίξει χορό...

Ενώ λοιπόν, τα αγόρια το διασκέδαζαν με την ψυχή τους η Τατιάνα έκανε ότι μπορούσε για να δείχνει θεά δίπλα στο Νικόλαο τη μεγάλη μέρα του γάμου. Αντί να το ρίξει στα ποτά και τα ξενύχτια, άρχισε τις ετοιμασίες από νωρίς το πρωί αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε: σπα, μανικιούρ, πεντικιούρ, χαλαρωτικό μασάζ (όσο και να πεις ένα στρες το είχε το κορίτσι), γιατί πώς να το κάνουμε, δε έχει τυχαία τον τίτλο του style icon για τα διεθνή ΜΜΕ. Σημειωτέον οι φιλενάδες της ήταν στο πλευρό της προσφέροντας της την απαραίτητη ενθάρρυνση κάθε λεπτό της προετοιμασίας (ξέρεις πόσο πονάει το πεντικιούρ αν κοπεί κατά λάθος κανα πετσάκι;). Αυτό θα πει φιλία!

Νομίζεις ότι ο Νικόλαος είχε καμία καούρα να αρχίσει τις ετοιμασίες από νωρίς; Καμία σε πληροφορώ! Χαλαρός και ωραίος, χθες το πρωί έριξε τη βουτίτσα του στα νερά του Αργοσαρωνικού, έφαγε το πρωινό του για να πάρει δύναμη για τη δύσκολη μέρα που τον περίμενε και μετά άρχισαν οι ετοιμασίες. Ειδικά σου λέει στο ξύρισμα, οι πλάκες έδιναν και έπαιρναν μεταξύ οικογένειας, φίλων και γαμπρού! Αχ να ήμουν από μια γωνία να δω πώς ξυρίζονται αυτοί οι γαλαζοαίματοι...

Και σε αυτό το σημείο έρχομαι και ερωτώ: είναι δυνατόν τέτοιο κοσμικό event να μην έχει dress code; Φυσικά και δεν είναι! Γι’ αυτό οι στιλιστικοί κανόνες -όπως διαβάζω στην Espresso- ήταν αυστηροί για τους καλεσμένους: οι κυρίες έπρεπε να φορούν μακριές τουαλέτες (πάλι καλά που δεν πήγα γιατί είχα σκοπό να φορέσω σούπερ μίνι οπότε η "πόρτα" θα ήταν σίγουρη) και οι άντρες σμόκιν. Τζόκιν; Με 50 βαθμούς στην Σπετσοπούλα θα έσκασαν οι άνθρωποι! Τι να πω...Σπάω το κεφάλι μου και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μάλλον δεν κυλάει αίμα στις φλέβες των γαλαζοαίματων...

Όσο για τη δεξίωση, που δόθηκε στο κτήμα "Κούτση" το μόνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι το "γαλαζοαίματο" μενού είχε ποικιλία από κρεατικά, σαλάτες εξαιρετικής ποιότητας ενώ όλα λειτούργησαν ρολόι έτσι ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι κατάλαβαν τι θα πει Ελλαδίτσα αφού διασκέδασαν με την ψυχή τους με τη ζωντανή ορχήστρα που δεν άφησε κανένα παραπονεμένο!

Ελένη Αναστασάκη