Μενεγάκη: σύσκεψη στo ψαλτήρι!

13.09.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Κύριε Ελέησον! Τι πράγμα είναι αυτό με την Ελένη Μενεγάκη πια φέτος; OK το καταλαβαίνω ότι θέλει να γίνει το νούμερο ένα στα πρωινάδικα και το έχει ρίξει με τα μούτρα στη δουλειά (και στη δίαιτα) αλλά τέτοια προσήλωση πια δεν την περίμενα, που να κάνει και σύσκεψη μέσα στην εκκλησία.

Αγαπημένη μου Δήμητρα,

Κύριε Ελέησον! Τι πράγμα είναι αυτό με την Ελένη Μενεγάκη πια φέτος; OK το καταλαβαίνω ότι θέλει να γίνει το νούμερο ένα στα πρωινάδικα και το έχει ρίξει με τα μούτρα στη δουλειά (και στη δίαιτα) αλλά τέτοια προσήλωση πια δεν την περίμενα, που να κάνει και σύσκεψη μέσα στην εκκλησία.


Μέχρι τώρα που λες, νόμιζα ότι ο Ιερός Ναός του Αγ.Κωνσταντίνου (όπως κάθε Ιερός Ναός) είναι το μέρος που πάω ανάβω το κεράκι μου, κάνω και την προσευχή μου (να μου στείλει για παράδειγμα ο πολιούχος της Γλυφάδας ένα καλό παλικάρι) και πάω σπίτι μου. Και έρχεται η Ελενίτσα να μου αλλάξει τα δεδομένα.


Παιδί μου, η Ελένη βρέθηκε στη Γλυφάδα για τη βάφτιση του μωρού της αρχισυντάκτριας της εκπομπής της όπως διαβάζω στην Espresso- Ελένη Γελαλή- και αποφάσισε ότι το κατάλληλο μέρος για να επιλέξει μαζί με την -υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Alpha- Έρση Βότση τις φωτογραφίες που θα συνοδεύουν το δελτίο τύπου ήταν στο ψαλτήρι (δεξιά του ιερού ναού). Παράλογο;

Δε μπορώ να πω όμως περίμενε να τελειώσει η βάφτιση πρώτα και μετά έπιασε την ψιλή κουβεντούλα. Σου λέει το κορίτσι είχε απορροφηθεί τόσο πολύ από τις φωτογραφίες της (δεν ήξερε ποια να διαλέξει) που δεν είχε πάρει πρέφα ότι την κοίταζαν όλοι καλά- καλά...
Τώρα που το σκέφτομαι απορώ πώς και (αφού τόσος κόσμος ήταν μαζεμένος) δεν έκανε και γκάλοπ για το ποια φωτογραφία της πρέπει να διαλέξει...

Τι να σου πω βρε παιδί μου, δηλαδή κάτι τέτοιες ώρες στεναχωριέμαι. Τόσο καιρό τι έκανε το Λενάκι; Δεν βρήκε μια στιγμούλα να διαλέξει φωτογραφίες στο γραφειάκι της σαν τον άνθρωπο και έπρεπε να τις πάρει μαζί στη βάφτιση και να κάτσει να τις κοιτάζει μια-μια δεξιά του ιερού ναού; Φαντάζεσαι να άρχιζε να μιλάει από το μικρόφωνο που ψέλνουν οι ψάλτες για την εκπομπή της, τι θα γινόταν; Απαπαπα...Ούτε να το σκέφτομαι!

Και το βασικότερο, τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι τι θα ήθελε; Δηλαδή να το ξέρω και εγώ που κυκλοφορώ με στέκα στις εκκλησίες ότι είμαι πασέ.


Υ.Γ. Περιττό να σχολιάσω τι ευχή έκανε προφανώς όταν άναψε το κεράκι: "Άγιε μου Κωνσταντίνε και Αγία μου Ελένη κάνε να είμαι νούμερο ένα φέτος!".

Ελένη Αναστασάκη