Τι κοινό έχουν Βανδή - Θερόν;

06.12.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, αφού έστυψε το μυαλό της μέχρι τελευταίας σταγόνας, η θεία μου βρήκε την απάντηση. "Θυμήθηκα τι μου θύμιζε η Δέσποινα Βανδή με το κόκκινο φόρεμα, τη Δευτέρα στη συναυλία της" είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης. "Μια πειρατίνα πυγολαμπίδα;" τη ρώτησα για να εισπράξω ένα τεράστιο ΟΧΙ.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Αφού έστυψε το μυαλό της μέχρι τελευταίας σταγόνας, η θεία μου βρήκε την απάντηση. "Θυμήθηκα τι μου θύμιζε η Δέσποινα Βανδή με το κόκκινο φόρεμα, τη Δευτέρα στη συναυλία της!" είπε και ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης φώτισε τα χείλη της. "Μια πειρατίνα πυγολαμπίδα;" τη ρώτησα για να εισπράξω ένα τεράστιο ΟΧΙ. "Ίδια η Σερλίζ Θερόν ήταν! Μόνο το χρώμα των μαλλιών τους διέφερε, γιατί κατά τα άλλα είναι τάλε κουάλε Σερλίζ". Πράγματι, η εμφάνιση της Δέσποινας, που έκανε 30 χιλιάδες Θεσσαλονικείς να αναστενάξουν κι ολόκληρη την Ελλάδα να σχολιάζει την επομένη το ... μπούστο της, δεν ήταν δική της πατέντα.

Το κατακόκκινο Christian Lacroix φόρεμα αλά "Η πριγκίπισσα Σίσσυ σε χορό του Αγ. Βαλεντίνου" και τη μαύρη στρασάτη κορδέλα του Κάπτεν Χουκ, τα φοράει η Θερόν στο εξώφυλλο του περιοδικού ELLE. "Μόλις το είδα συγχύστηκα. Καλά, ο Christian δε μπορούσε να πει στη Δέσποινα όταν αγόρασε το φουστάνι πακέτο με το κορδελάκι, ότι το σετ αυτό το έχει αγοράσει η Θερόν; Αν την ενημέρωνε να είσαι σίγουρη η Βανδή δεν θα τα έπαιρνε, καθότι είναι κατά των αντιγραφών", σχολίασε η θεία. Εκείνη την ώρα, ένα κομμάτι φιστίκι αράπικο έκατσε στο λαιμό μου κι άρχισα να βήχω. Η θεία το παρεξήγησε και φανερά εκνευρισμένη είπε: "Τι δε με πιστεύεις; Τρελό θα ήταν το Δεσποινάκι να βάλει στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της ένα φορεμένο ρούχο;".

Από την άποψη αυτή έχει απόλυτο δίκιο, διότι η αοιδός προετοίμαζε τη συγκεκριμένη εμφάνιση πολύ καιρό πριν. Για να καταλάβεις, επί έναν ολόκληρο μήνα είχε πάρει σβάρνα τους Οίκους μόδας του εξωτερικού, μέχρι να βρει το κομμάτι που θα την ξετρελάνει. Τελικά, μετά από πολύ τρέξιμο και κόπο βρήκε το ρούχο που τη συγκλόνισε. "Αυτό θέλω, παρακαλώ να μου το τυλίξετε" είπε στην κοπέλα του μαγαζιού. Την τιμή, για να καταλάβεις, την πληροφορήθηκε στο ταμείο όταν πήγε να πληρώσει. "Οκτώ εκατομμύρια, παρακαλώ", της είπαν και η αοιδός τα έσκασε αμέσως. Εκτός των άλλων, η Βανδή χρειάστηκε να κάνει κάποιες μετατροπές στο μπούστο με αποτέλεσμα να κάνει τη διαδρομή Αθήνα - Παρίσι, Σύνταγμα - Εθνική Άμυνα με το Μετρό. "Γι αυτό σου λέω, δεν αντέγραψε η Δέσποινα τη Θερόν!" σχολίαζε η θεία, ενώ εγώ ξεφύλλιζα το περιοδικό. "Ωραίο το μπούστο της Σερλίζ, όμως της Βανδή είναι ... άλλο πράγμα!"