Τέσσερις οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

10.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η μέρα του καρφώματος, η Κυριακή, ήρθε και οι "έξι μικροί καταδότες" πιστοί στις αρχές τους προσήλθαν για να ψηφίσουν αυτούς που θέλουν. Για δεύτερη φορά στους τρεις μήνες παρατηρήθηκε ένας πλουραλισμός στις επιλογές κι έτσι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι τέσσερις, η Δώρα, ο Κώστας, ο Πρόδρομος και ο Ντίνος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μέρα του καρφώματος, η Κυριακή, ήρθε και οι "έξι μικροί καταδότες" πιστοί στις αρχές τους προσήλθαν για να ψηφίσουν αυτούς που θέλουν. Για δεύτερη φορά στους τρεις μήνες παρατηρήθηκε ένας πλουραλισμός στις επιλογές κι έτσι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι τέσσερις. Η Δώρα, ο Κώστας, ο Πρόδρομος και ο Ντίνος από το βράδυ της Κυριακής έχουν ξεκινήσει τις προσευχές τους: "Αγ. Μεγάλε Αδελφέ κάνε το κοινό να μη ψηφίσει εμένα για να φύγω", λέει ο καθένας για τον εαυτό του.

Πιο ψύχραιμα απ' όλους το πήρε ο Ντίνος καθότι "συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια". Αν, όμως, ήξερε ότι τον ψήφισαν όλοι πλην της Νικόλ και του ιδίου, θα έπεφτε σε κατάθλιψη και τότε για κακή μας τύχη θα ξεσπούσε με την κιθάρα του! Φρίκη, να κάθεσαι να ακούς το Ντίνο να βγάζει τον πόνο του μέσω της σύνθεσης. Ο Κώστας, πάλι, αν και δείχνει να το έχει πάρει ψύχραιμα, τα μέσα του θυμίζουν...βομβαρδισμένο τοπίο. Κι άμα μάθει ότι η "φίλη" του Δώρα του έδωσε μία ψήφο, επειδή θεωρεί ότι παρεκτρέπεται (της είπε ότι την είδε στο όνειρο του με μίνι φούστα και...αγρίεψε, με αποτέλεσμα η σεμνή χαμηλοβλεπούσα και μαυροφορούσα Θεσσαλονικιά να θυμώσει), τότε δεν την αποφεύγει την μελαγχολία.

Η Δώρα από την άλλη είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Από τη μία, θέλει να βγει να πάει να συναντήσει τον Χρήστο, από την άλλη θα έχει έρθει η Αλεξάνδρα του για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε "Που πας ρε Καραμήτρο;". Καλύτερα είναι μέσα στο Σπίτι με τη Νικόλ, τη Λευκή, την τράπουλα και την κατσαρόλα. Αυτός που πήρε βαριά την υποψηφιότητα είναι ο Πρόδρομος, διότι δε μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο τον ψήφισαν. "Τι έχουν μαζί μου; Αφού και παρέα τους κάνω και τους τραγουδώ". Ωστόσο, τον Προ ψήφισε με 2 βαθμούς το ταίρι του στο τάβλι, ο Κώστας. Βλέπεις, ο Αρτινός βαρέθηκε να παίζει μαζί του το εν λόγω παιγνίδι κι αφού ο Σκοπελίτης δεν μπορεί να το καταλάβει, καλύτερα να φύγει να ηρεμήσει το κεφάλι του.
Οι μόνοι που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση είναι ο Τσάκας με τη Νικόλ γι αυτό και γλέντησαν με τη ψυχή τους το guest του Μάρκου Σεφερλή. Άνοιγε ο "Α, καλό ε" το στόμα του να χασμουρηθεί κι αυτοί χτυπιόντουσαν στο πάτωμα από τα γέλια. Το ίδιο έκανε και ο Ντίνος, αλλά για διαφορετικό λόγο. Ο Σεφερλής είναι ο αγαπημένος του ήρωας, μετά τον ένα εκ των αδελφών Ντάλτον. Κατά τα άλλα και η Κυριακή αυτή κύλησε φυσιολογικά με τον Μικρούτσικο - πιστό στις αρχές του - να αναλύει την ψυχοσύνθεση του Σεφερλή... λες και ήταν κλεισμένος στο Σπίτι.