Έφυγε και η Δώρα

24.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το βράδυ της Κυριακής το Σπίτι του Big έχασε την παραδουλεύτρα του, τη γυναίκα ξεσκονιστήρι, κατσαρόλα κι όλα τα συναφή. Η Δώρα έφυγε λίγο πριν φάει...την ουρά του γαϊδάρου, όμως δεν χρειάζονται "δάκρυα για τη Δώρα". Έξω στον κόσμο την περίμενε μία πρόταση - πρόκληση.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το βράδυ της Κυριακής το Σπίτι του Big έχασε την παραδουλεύτρα του, τη γυναίκα ξεσκονιστήρι, κατσαρόλα κι όλα τα συναφή. Η Δώρα έφυγε λίγο πριν φάει...την ουρά του γαϊδάρου, όμως δεν χρειάζονται "δάκρυα για τη Δώρα". Έξω στον κόσμο την περίμενε μία πρόταση - πρόκληση. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος εντυπωσιασμένος από τη φωνή της, της πρότεινε να βγάλουν μαζί ένα δίσκο σε στίχους μουσική δικά του. Η Θεσσαλονικιά χάρηκε για την επαγγελματική πρόταση που δέχτηκε, όμως δεν πέταξε και τη...σκούφια της. Καλός ο Ανδρέας αλλά δεν είναι και...Θάνος! Όπως και να έχει - σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανδρέα - την εβδομάδα αυτή θα ξεκινήσουν την προετοιμασία. Για αρχή προβλέπονται σεμινάρια για το πως να λες "Α καλό" και όχι "Α, καλλλλο".

Κατά τα άλλα, η Δώρα δεν ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε τα αποτελέσματα. Αντίθετα μάλιστα πήρε τα μπογαλάκια της (που είχε φροντίσει να μαζέψει από το πρωί) και πήγε να προϋπαντήσει τον Χρήστο. Έλα, όμως που αυτός δεν την υποδέχτηκε στην είσοδο - όπως η ίδια περίμενε - με αποτέλεσμα να διασχίζει ολομόναχη με το βαλιτσάκι ανά χείρας τους διαδρόμους - λαβύρινθους. Τελικά, βρέθηκε ένας χριστιανός -ο Ανδρέας συγκεκριμένα - να πιάσει τη σαστισμένη Δώρα από το χέρι που ωσάν τυφλοπόντικας όταν βλέπει φως κοιτούσε το συγκεντρωμένο πλήθος με φοβία. "Μάνα μου, τι είναι τούτοι που αλαλάζουν;" απορούσε από μέσα της.

Η δοκιμασία αυτή πέρασε για να έρθει μετά η δεύτερη και χειρότερη: Ο μονόλογος του "Ανδρέα Φρόιντ". Την κάθισε κι άρχισε να της λέει για τη σχέση της με τον Χρήστο και πόσο ερωτευμένη είναι μαζί του. Αυτή μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δύσκολα ερωτεύεται, καθώς ο ψυχολόγος ήταν ανένδοτος. Τον αγαπάς τελεία και παύλα. Αυτή απηύδησε και για να ησυχάσει το κεφαλάκι της κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι. Ο "Φρόιντ" ικανοποιημένος για το λαβράκι που έβγαλε της είπε ότι για τον ίδιο αυτή είναι η νικήτρια. "Σιγά μωρέ, τα 50 που έχασες δεν είναι τίποτε σε αυτά που κέρδισες". Έλα ντε, 50 μύρια τα βρίσκεις κάθε μέρα μπροστά σου, επαγγελματική πρόταση από Μικρούτσικο όμως, ποτέ! Όλη την ώρα η άμοιρη περίμενε μπας κι εμφανιστεί ο Χρήστος κι αντί αυτού είδε τη μητέρα της. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήσαν τω όντι συγκινητικές, όμως το κλάμα το καλό το ρίξαμε με την είσοδο του Χρήστου. Μόλις τον αντίκρισε χίμηξε στην αγκαλιά του ενώ αυτός λόγω της ζωντανής σύνδεσης ήταν συγκρατημένος ψιθυρίζοντας της στο αυτί: "Δωράκι πιο ήρεμα. Να πέσουν οι διαφημίσεις και μετά κάνουμε χαρούλες". Όπερ κι εγένετο.