Φόβος και τρόμος ο Προ με το τουμπερλέκι του

07.01.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο Πρόδρομος στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας. Το μέγιστο φωνητικό του ταλέντο αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 και όχι μόνο, με αποτέλεσμα οι τραγουδιστές του τόπου μας να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο Πρόδρομος στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας. Το μέγιστο φωνητικό του ταλέντο αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 και όχι μόνο, με αποτέλεσμα οι τραγουδιστές του τόπου μας να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
" Θες να μας φάει το ψωμί, το νυχτοκάματο;" τρομάζουν και μόνο στην ιδέα. Βλέπεις και οι ίδιοι αναγνωρίζουν τις μοναδικές του ικανότητες στο παίξιμο του τουμπερλεκίου, ενώ φοβούνται πως οι επιχειρηματίες θα τον προτιμήσουν εξαιτίας αυτής ακριβώς της αποκλειστικότητας του.

Η ανησυχία τους πήρε σάρκα και οστά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η πρώτη πρόταση έφτασε κι έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης του "Γοργόνες και μάγκες" προσπάθησε να καπαρώσει τον Πρόδρομο και το ταλέντο του, προτού τον προλάβει κάποιος άλλος συνάδελφος του.
Ο Σκοπελίτης αν κι ενθουσιάστηκε για την πρώτη του επαγγελματική πρόταση, επιφυλάχθηκε να δώσει άμεσα μιαν απάντηση, διότι πρώτα θέλει να πάει σε ένα ωδείο να καλλιεργήσει τη φωνή του και μετά να δοκιμαστεί στις ... άγριες πίστες.
Ο, δε, ιδιοκτήτης, άνθρωπος επίμονος, προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο "Νταξ, θα τραγουδησ" του Προ του έκανε μία αντιπρόταση. Να παίξει μόνο τουμπερλέκι έναντι 500 χιλιάδων δραχμών τη βραδιά.

"Ω, ρε μανα μ, λεφτά" είπε αυτός μόλις άκουσε το ποσό, αλλά και πάλι δεν απάντησε. Απάντηση, όμως έδωσε ο αοιδός του κέντρου, Πάνος Κιάμος. "Απαξ κι έρθει στο μαγαζί, εγώ αποχωρώ". Είμαι σίγουρη πως στο σημείο αυτό θα έχεις χάσει τον μπούσουλα σου. "Ποιος είναι ο Κιάμος", "γιατί δε θέλει τον Προ", "τι έχει να φοβηθεί".
Η αλήθεια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, καθότι και ο ίδιος τυγχάνει μεγάλο ταλέντο όπως ο Σκοπελίτης, με τη διαφορά ότι δεν ξέρει να χειρίζεται το τουμπερλέκι. Όσον αφορά για το ποιος είναι, πρόκειται για ένα νεαρό καλλιτέχνη που για να γίνει αυτή τη στιγμή πρώτο όνομα στις "Γοργόνες και μάγκες" δούλεψε σκληρά κι έχυσε ιδρώτα με τους κουβάδες πάνω στις πίστες. Με λίγα λόγια στέγνωσε και τη ψυχή του για να φτάσει μέχρι εδώ. Κι έρχεται τώρα, ενας Big Brotherιστας να του φάει τη θέση; Δυστυχώς, η ζωή καμιά φορά είναι άδικη και την εποχή που ο Κιάμος έκανε τα πρώτα του βήματα... δεν υπήρχε ούτε ο Big, ούτε η Να η Ευκαιρία, να πάει να ξεδιπλώσει κι αυτός το πολύπλευρο ταλέντο του. Πάντως, τη στάση του συμμερίζονται πολλοί συνάδελφοί του, οι οποίοι μέχρι που απειλούν με απεργία αν ο Πρόδρομος βγει στο...κουρμπέτι.
Όταν βγει άραγε ο Ντίνος - γιατί θα βγει, να είσαι σίγουρος - τι θα κάνουν; Εγώ, πάντως, θα ... έτρωγα το μικρόφωνό μου.


Δήμητρα Ζάρκου