Οι τέσσερις υποψήφιοι της Γιουροβίζιον!

11.11.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η ΕΡΤ κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης των συμβασιούχων που ζητούν μονιμοποίηση. Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Star τα «γιουροβιζιονολογάκια»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η ΕΡΤ κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης των συμβασιούχων που ζητούν μονιμοποίηση. Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Star τα «γιουροβιζιονολογάκια» του σταθμού, Κατερίνα Σουλιώτη, Γιώργος Κασπίρης και Θέμης Μάλλης στο κοντρόλ με ενθουσιασμό και χαρά ανακοινώνουν τους τέσσερις υποψήφιους για την φετινή Γιουροβίζιον. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις. Τα «γιουροβιζιονολογάκια» ή τους ανθρώπους της ΕΡΤ, που εκεί (στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής) ο κόσμος καίγεται και αυτοί συνεχίζουν να ασχολούνται με την Γιουροβίζιον;

Λες και ο μοναδικός τους καημός αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα μας εκπροσωπήσει στη Νορβηγία. Όχι, με το Star δεν θα τα βάλω, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κανάλι της... Γιουροβίζιον. Αυτήν περιμένουν για να ζήσουν μεγάλες στιγμές. Βέβαια, όπως μας ενημέρωσαν το πρωί, φέτος το μπατζετ της ελληνικής συμμετοχής θα είναι κατά πολύ μειωμένο. Αυτό αποφάσισε η νέα κυβέρνηση.

Και τι σημαίνει αυτό; Όσο Ρουβά, Βίσση και Παπαρίζου απόλαυσες τα προηγούμενα χρόνια, απόλαυσες. Από φέτος και πάλι θα μας εκπροσωπούν μικρότερα ονόματα καλλιτεχνών. Πολύ μικρότερα θα έλεγα. Βλέπεις, από τη μία το χαμηλό μπάτζετ, από την άλλη η κατάσταση τρέλας που επικρατεί στην ΕΡΤ και από την άλλη το περσινό στραπάτσο του Sakis, πού να βρεθεί φίρμα να θέλει να πάει στην Γιουροβίζιον;

Έτσι, τα τέσσερα υποψήφια ονόματα (δεν θα υπάρξει ανάθεση) που ακούγονται (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star) και θα ανακοινωθούν επίσημα από την κρατική την επόμενη εβδομάδα (απορώ που βρίσκουν την όρεξη για πανηγύρια) είναι τα εξής:


- Professional Sinnerz. Το συγκρότημα που τραγουδάει τη μεγάλη επιτυχία «Όταν σ' είχα πρωτοδεί».

- Κόκκινα Χαλιά. Το συγκρότημα από το X Factor, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κάτι φοβερό, είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Γιουροβίζιον. Βέβαια, περιμένουν και τυπικά την έγκριση της εταιρείας τους για να δηλώσουν επίσημα υποψηφιότητα.

- Δέσποινα Ρίτσι. Νεαρή Ελληνίδα τραγουδίστρια που ζει στην Γαλλία.

- Κατερίνα Αυγουστάκη. Το όνομα της για την Γιουροβίζιον είχε ακουστεί ξανά πριν λίγους μήνες. Θεωρείται από πολλούς φαβορί για να μας εκπροσωπήσει, αν και το μειονέκτημα της είναι ότι δεν μιλάει γρι ελληνικά. Η Αυγουστάκη γεννήθηκε και ζει στο Βέλγιο.

Να σημειώσω, επίσης, ότι ελέω γενικότερης κρίσης θα υπάρξουν αρκετές περικοπές στην ελληνική αποστολή. Θα γυριστεί ένα βίντεο κλιπ, αυτό του τελικού, ενώ ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει δεν θα κάνει promo tour. Το βλέπω να θυμόμαστε παλιές, καλές (χοχο) στιγμές!