Το τέλος ... του "Kosmou"

04.02.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία,σε "Δίσεκτο Έτος Νότης Σφακιανάκης" πρόκειται να μετονομαστεί η φετινή νυχτερινή σεζόν. Πως λέμε "Έτος Γιώργος Τσαλίκης"; Ε, ακριβώς το αντίθετο καθότι ο "βασιλιάς" φέτος γνωρίζει τη χειρότερη χρονιά από τότε που ενθρονίστηκε.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Σε "Δίσεκτο Έτος Νότης Σφακιανάκης" πρόκειται να μετονομαστεί η φετινή νυχτερινή σεζόν. Πως λέμε "Έτος Γιώργος Τσαλίκης"; Ε, ακριβώς το αντίθετο καθότι ο "βασιλιάς" φέτος γνωρίζει τη χειρότερη χρονιά από τότε που ενθρονίστηκε. Στο "Kosmos", όπου εμφανιζόταν, από το Σάββατο το βράδυ μπήκε ένα λουκέτο μεγαλύτερο κι απ' αυτό που είχαν κάποτε στις φυλακές του Αλκαζάρ, έτσι ώστε να είναι σίγουρο πως δε θα μπουν μέσα ούτε οι καθαρίστριες για να πάρουν τους κουβάδες που έχουν ξεχάσει.

Τα πράγματα, ωστόσο είναι τω όντι πολύ σοβαρά, αφού το λαοπληθές κοινό του Νότη θα στερηθεί την παρουσία του πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Εκεί, δηλαδή, που είχαν συνηθίσει στην ιδέα ότι από τέλη Φεβρουαρίου θα ακούν τα άσματα του "ινδάλματός" τους από το cd που έχουν αγοράσει από τον πλανόδιο Νιγηριανό, τώρα ξαφνικά πρέπει να χωνέψουν ότι το πλήρωμα του χρόνου ήρθε ένα μήνα νωρίτερα. Γιατί, μπορεί η απόφαση του κλεισίματος να βγήκε επίσημα το Σάββατο, όμως το μαγαζί δε δούλευε μία εβδομάδα πριν.
Βέβαια, ο λόγος τότε ήταν ιερός και άκρως σοβαρός καθότι ο Νότης ήταν στο κρεβάτι με τραχειοβρογχίτιδα. Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή του συνέστησαν να μείνει σπίτι του, διότι αν δεν πρόσεχε πολύ ... δύσκολα θα γλίτωνε την πνευμονία. Ο αοιδός ως υπόδειγμα ασθενή που είναι, τήρησε κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών. Έτσι, το μαγαζί παρέμεινε κλειστό μέχρι να γιάνει ο επικεφαλής του σχήματος, ενώ έξω στην πόρτα αναρτήθηκε τεράστια ταμπέλα με την επιγραφή: "Κλειστό. Ασθενούμε". Τις μέρες νοσηλείας του, ο Νότης εκτός από μπόλικη τηλεόραση που είδε, κάθισε και σκέφτηκε την κατάσταση που επικρατούσε στο εν λόγω κέντρο και ποιο θα είναι το μέλλον του. Κατόπιν, ωρίμου και βασανιστικής σκέψης, αποφάνθηκε "Θα σταματήσω εδώ τις εμφανίσεις μου". Πήρε τον μαέστρο του Αντώνη Γούναρη, του ανακοίνωσε την απόφασή και τον έστειλε στον Θανάση Παπαγεωργίου (ο επιχειρηματίας του μαγαζιού) να του διαμηνύσει τα μαντάτα.

Αυτός βρέθηκε προ εκπλήξεως, αλλά μικρής, αφού πάνω κάτω είχε καταλάβει τι θα συνέβαινε. Οι δύο άνδρες λέγεται πως είχαν συχνές διαφωνίες από την αρχή της σεζόν ενώ στο τέλος οι σχέσεις του ήταν ψυχρές έως... άστα να πάνε. "Καλημέρα" έλεγε ο ένας, "Καληνύχτα" απαντούσε ο άλλος και οι παρευρισκόμενοι κοιτούσαν έξω να δουν αν έχει φεγγάρι ή ήλιο. Ο μόνιμος λόγος των καβγάδων ήταν οι "καυτές" τιμές της φιάλης καθώς το ουίσκι - σύμφωνα με θαμώνες που είχαν καταβάλει τον οβολό τους την περίοδο των Χριστουγέννων - πουλιόταν λες και ήταν...πετρέλαιο. Ο Παπαγεωργίου, πάλι, γκρίνιαζε επειδή το μαγαζί μάζευε πιο λίγο κόσμο κι απ' ότι ο Βασίλης Λεβέντης σε κοπή πίτας των "Κεντρώων". Για να μην τα πολυλογώ η οριστική ρήξη ήρθε και τώρα ο Νότης ξεκουράζεται μέχρι νεωτέρας, ο επιχειρηματίας ψάχνει να ανεβάσει άμεσα νέο σχήμα και ο Δάντης με τη Ζήνα...ψάχνονται γενικά. Αν και η Πέγκυ την περασμένη εβδομάδα έκανε ένα πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει να ασχοληθεί με την Γιουροβίζιον.