Διεθνής αναγνώριση για τη Βανδή

08.03.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, η καταλληλότερη στιγμή για να ζητήσεις χάρη και...δανεικά από τη Δέσποινα Βανδή είναι αυτή που σου μιλάω. Η αοιδός ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, αφού την Τρίτη βρέθηκε στο Μονακό, προκειμένου να βραβευθεί στα World Music Awards 2002 ως "ο Έλληνας καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2001".
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Η καταλληλότερη στιγμή για να ζητήσεις χάρη και...δανεικά από τη Δέσποινα Βανδή είναι τώρα. Η αοιδός ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας καθώς βλέπει τον κόπο και τον ίδρώτα που έριξε όλα αυτά τα χρόνια, να ανταμείβονται. Την Τρίτη, λοιπόν, βρέθηκε στο Μονακό, προκειμένου να βραβευθεί στα World Music Awards 2002 ως "ο Έλληνας καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2001".

Τιμή μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τα σήμερα κανείς συνάδελφός της που βγάζει το τίμιο ψωμί του εν Ελλάδι, δεν έχει πάρει ανάλογο βραβείο. Η Δέσποινα το πέτυχε αυτό άδοντας το "Υποφέρω", το "Μη μου κλείνεις το φως", το "Μάντεψε τι κάνω μόνη μου μεσα στο σαλόνι μου" και με το "Γεια". Ειδικά, το τελευταίο cd με τον εν λόγω αποχαιρετισμό ήταν αυτό που της έδωσε τη νίκη. Στο κοσμικό Μονακό και δη στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου μουσικού στερεώματος, όπως η Κάιλι Μινόγκ, οι Destiny' s Child, η Dido, η Alicia Keys και ο Shaggy. Με όλους αυτούς, η ελληνίδα καλλιτέχνιδα είχε προσωπική επαφή, ανταλλάσσοντας μια συναδελφική κουβέντα: "Hello. Congratulations".

Με εκείνον που είχε εγκάρδια συνομιλία ήταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος άθελα του μπήκε σφήνα στην αμείλικτη κόντρα Βίσση - Βανδή (καταλαβαίνεις, η Αννα τον Κάρολο και η Δέσποινα τον Αλβέρτο). Ο "Αλ", λοιπόν, ως σωστός οικοδεσπότης που είναι συνεχάρη προσωπικά την αοιδό με ένα εγκάρδιο "Hello". Αυτή, λαμβάνοντας το κύμα με τη θετική ενέργεια, του απάντησε φιλικότατα με ένα λογοπαίγνιο: "Geia". Από το ομότιτλο cd το οποίο και προώθησε εκείνη τη βραδιά. Μία, δηλαδή, με τους χαιρετισμούς και τις συστάσεις και μία όταν ανέβηκε επί σκηνής και το τραγούδησε. Οι παρευρισκόμενοι, αν και δεν καταλάβαιναν τα λόγια - κατ' επέκταση και τις προτροπές: γύρνα, ξανά - ενθουσιάστηκαν με το εν λόγω άσμα και τη μουσική του Φοίβου.

Ενθουσιασμένη γενικότερα είναι η ίδια η Βανδή, η οποία παρόλο που δε σκέφτεται προς το παρόν - ή τουλάχιστον δεν αποκαλύπτει - να κάνει διεθνή καριέρα, χαίρεται για την τιμή που γνώρισε. Κοτζάμ Νότης και Βίσσηδεν τα κατάφεραν με τις "Νότες είναι εφτάψυχες" και το "Χωρίς το μωρό μου" και το πέτυχε αυτή με ένα...Γεια.