Μαθήματα Ιστορίας για την Αμαλία

31.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, αυστηρά ακατάλληλο για μαθητές είναι το Big Brother καθώς με αυτά που λένε τα φιντάνια του, κινδυνεύουν τα παιδιά του κόσμου να ξεχάσουν και αυτά τα λίγα που προσπαθούν να μάθουν τόσο καιρό στο σχολείο. Ειδικά, κάθε φορά που θα δείχνει στο πλάνο την Αμαλία, καλό θα είναι να βάζουν ένα τεράστιο Χ, όμοιο με εκείνο στις... τσόντες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αυστηρά ακατάλληλο για μαθητές είναι το Big Brother καθώς με αυτά που λένε τα φιντάνια του, κινδυνεύουν τα παιδιά του κόσμου να ξεχάσουν και αυτά τα λίγα που προσπαθούν να μάθουν τόσο καιρό στο σχολείο. Ειδικά, κάθε φορά που θα δείχνει στο πλάνο την Αμαλία, καλό θα είναι να βάζουν ένα τεράστιο Χ, όμοιο με εκείνο στις ... τσόντες και να αναγράφεται η ένδειξη: αυστηρά ακατάλληλη για μαθητές. Γιατί το λέω αυτό;

Ένα απόγευμα, αποκαμωμένοι από το ... υποκριτιλίκι, είπαν να αράξουν στον καναπέ και να πουν καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα. Ο Γιώργος από την κουζίνα αποφάσισε να παίξει το παιγνίδι "Δείξε μου πόσο μορφωμένος είσαι" με την Αμαλία, μια και είχε την υποψία πως η εν λόγω νέα είναι .... τέρας μορφώσεως. Και δεν έπεσε έξω. Στην ερώτηση, ο Λεωνίδας σε ποιον είπε "Μολών λαβέ", πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν ρώτησε: "Ποιος Λεωνίδας; Ο Κύρκος"; Η Φραντζέσκα που καθόταν δίπλα, λυπήθηκε την κολλητή της και είπε να την βοηθήσει. "Ο Λεωνίδας είχε τριακόσους πολεμιστές. Ο Εφιάλτης τον πρόδωσε και τη φράση την είπε στους Πέρσες".

Το "σπασικλάκι" Φραντζέσκα, όπως θα διαπίστωσες, έχει γνώσεις ακαδημαϊκού επιπέδου. Στο κεφάλαιο, όμως, "Ηρακλής" απουσίαζε από το μάθημα κι έτσι δεν ήξερε ότι η άθλοι του ήταν "Δώδεκα" και ούχι "Δέκα" που με τόσο καμάρι είπε. Η Αμαλία πάλι κατά το "Γηράσκω αεί διδασκόμενη" στα 25 της έμαθε ότι ο Θησέας ήταν εκείνος με την ... Αριάδνη και ουχί ο Ηρακλής. Τέλος πάντων, κανείς δεν είναι ... τέλεια! Ο Big, όμως, είναι και πολύ μάλιστα, μια και νυχθημερόν μεριμνεί για τα τέκνα του.
Μπορεί να μην τους έστειλε κάνα βιβλίο να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ... ξεστραβωθούν, αλλά έφερε καινούργια ρούχα στην Αμαλία και τον Κώστα, που πέρα μιας βερμούδας, ενός κολάν και έξι βρακιών, άλλη αλλαξιά δεν είχαν. Το "ποντίκι" κατενθουσιάστηκε με τα καινούργια ρούχα, ενώ ο "μοντέλος" ως πιο ποιοτικός άνθρωπος που είναι, συγκινήθηκε με τις φωτογραφίες που του έστειλε ο αδελφός του. Προπάντων, με εκείνες που είναι μαζί με την μεγάλη του καψούρα, Λουκία. Ο Κωστάκης σαν τις είδε, αμέσως αποφάνθηκε ότι η αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη και πως σαν βγει από το Σπίτι, θέλει να σμίξουν και πάλι ωσάν ερωτευμένα πιτσουνάκια. Ήθελα να ήξερα στο ερωτικό του ντελίριο η Κλειώ από το σπίτι της, τι έκανε; Χοροπήδαγε που βρήκε να γουστάρει έναν τέτοιο φερέγγυο άνδρα;