Η πλάκα του Ανδρέα

11.06.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πάρει στα σοβαρά τον Ανδρέα. Αυτό έκανε κόσμος και κοσμάκης, πιστεύοντας στη...γνησιότητα της πρότασης γάμου στη Μαίρη και την πάτησε.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πάρει στα σοβαρά τον Ανδρέα. Αυτό έκανε κόσμος και κοσμάκης, πιστεύοντας στη...γνησιότητα της πρότασης γάμου και την πάτησε. Εκεί, δηλαδή, που όλοι είπαν: "Αντε θα φαμε κουφέτα" ήρθε η μεγάλη διάψευση. Η περιβόητη πρόταση γάμου στη Μαίρη ήταν καθαρά πατέντα του Ανδρέα, ο οποίος λίγο πριν πει το "goodbye" στον κόσμο αποφάσισε να κάνει μία τελευταία πλάκα.

Η ιδέα του βρήκε σύμφωνους τους πάντες και το κόλπο στήθηκε. Ήταν, δε, τόσο αληθινό που πολλοί ήσαν εκείνοι που...βούρκωσαν από τις στιγμές. Βλέπεις, όλες αυτές τις μέρες έβλεπαν πως ανάμεσα στη Μαίρη και τον Ανδρέα υπήρχε...ένας έρωτας μεγάλος, που στην αρχή εκδηλωνόταν με ένα αθώο φλερτ του τύπου: "σαχλαμαρίζουμε με τον διπλανό μας για να περνάει η ώρα". Έλα, όμως, που την επομένη ο κρητικός διέψευσε στο "Σαν στο σπίτι σας" οποιαδήποτε προσδοκία για πιθανή σχέση.

Ορθά κοφτά ξεκαθάρισε πως με τη Μαίρη είναι φίλοι και πως την πείραζε επειδή έπαιρνε τα αστεία. "Αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς" είπε και ήρθε το απόλυτο...ξενέρωμα. Και σα να μην έφθανε αυτό, άρχισε να φλερτάρει επίμονα με την...μπόλικη Γωγώ (Μαστροκώτσα). Να τα πειράγματα, να οι χοροί, να τα πιασίματα από τη μέση, να η Γωγώ με το "ευάερο" κι "ευήλιο" φορεματάκι της να ζητάει πληροφορίες από τον Ανδρέα για το τι είναι ο "δάκος", τι εννοούμε όταν λέμε θειαφίζουμε το αμπέλι και γενικά πως γίνεται αυτό.