Το "ναυάγιο" μιας συνεργασίας

16.09.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, στο συμπέρασμα ότι έχει πάνω του τον "ανθρωποδιώχτη" προσανατολίζεται τελευταία ο Νότης Σφακιανάκης. Μόνο εκεί, δηλαδή, μπορεί να αποδώσει ο εν λόγω αοιδός το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών "ναυαγήσαν" δυο συνεργασίες του.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Στο συμπέρασμα ότι έχει πάνω του τον "ανθρωποδιώχτη" προσανατολίζεται τελευταία ο Νότης Σφακιανάκης. Μόνο εκεί, δηλαδή, μπορεί να αποδώσει ο εν λόγω αοιδός το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών "ναυαγήσαν" δυο συνεργασίες που είχε σχεδιάσει. Η μία με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και η άλλη με τον Γιώργο Θεοφάνους.

Ο Νότης πρόκειται να βγάλει νέο δίσκο και για τη δουλειά αυτή έστρεψε το ενδιαφέρον του στον Κύπριο συνθέτη, ο οποίος τη φετινή χρονιά είναι της μόδας λόγω του διαζυγίου του με την Ευρυδίκη. Σε αυτό ακριβώς πόνταρε και ο Νότης, ο οποίος σκέφτηκε πως θα του έγραφε ένα δίσκο μούρλια γεμάτο...καψουροτράγουδα και άσματα πονεμένα. Τα πάντα είχαν συμφωνηθεί και το μόνο που απέμενε ήταν να του δώσει ο Θεοφάνους ένα demo και να επιλέξουν τα τραγούδια που θα ηχογραφούσαν.

Ελα, όμως, που την τελευταία στιγμή ο εν λόγω συνθέτης άλλαξε γνώμη και με ένα "Δίσκος γιοκ" ακύρωσε τη συνεργασία. Στο σημείο αυτό, πολλά ακούγονται για τους λόγους του "ναυαγίου" της συνεργασίας. Κάποιοι λένε πως οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν μεταξύ τους, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως έχει να κάνει με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου. Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, ο Θεοφάνους - ο οποίος τυγχάνει επιστήθιος φίλος της αοιδούς - τσαντίστηκε τα μάλα με τη συμπεριφορά του Νότη απέναντι στην κολλητή του και την αναβολή της συνεργασίας τους στο "Γκάζι". Είχε, δε, τόσο ξενερώσει με το όλο σκηνικό με αποτέλεσμα να του είναι αδύνατη οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί του. Έτσι, κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε να μην την πραγματοποιήσει καθότι όσο...πονεμένος κι αν είσαι, άπαξ και ξενερώσεις ξενέρωσες.

Ο Νότης, πάντως, ούτε τα έβαψε μαύρα ούτε έβαλε...τη γάτα του να κλάψει. Κατά το "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια" απευθύνθηκε στη γνωστή συνθέτρια Σόφη Παππά και ήδη με πυρετώδεις ρυθμούς γράφουν το νέο δίσκο. Άμα, όμως, καμιά φορά τον παίρνει από κάτω, οι δικοί του άνθρωποι που τον αγαπούν, τον καθησυχάζουν: "Σώπα και ο Θεοφάνους τα ξαναβρήκε με την Ευρυδίκη". Το οποίο σημαίνει πως αν ισχύουν οι συγκεκριμένες φήμες, ο γνωστός συνθέτης από την τόση του χαρά θα επιστρέψει στα γνώριμα χαρωπά άσματα του τύπου: "Σου το χω πει έχεις βρει της καρδιάς μου το κουμπί"...