Καλόγρια η κόρη του Μελ Γκίμπσον

17.09.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το ότι το σπιτικό του Μελ Γκίμπσον δεν είναι σαν τα άλλα του Χόλιγουντ κι ότι πρόκειται για ένα σπίτι με ηθικές και θρησκευτικές αρχές είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτό, όμως, που μόλις έγινε γνωστό και προκάλεσε ένα κάποιο σοκ, είναι η είδηση ότι η 21χρονη κόρη του διάσημου ηθοποιού πρόκειται να γίνει καλόγρια.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το ότι το σπιτικό του Μελ Γκίμπσον δεν είναι σαν τα άλλα του Χόλιγουντ, είναι γνωστό τοις πάσι. Το ότι πρόκειται για ένα σπίτι με ηθικές και θρησκευτικές αρχές επίσης είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτό, όμως, που μόλις έγινε γνωστό και προκάλεσε ένα κάποιο σοκ... είναι η είδηση ότι η 21χρονη κόρη του διάσημου ηθοποιού πρόκειται να γίνει καλόγρια.

Τα νέα έκαναν αμέσως το γύρο κι όσοι ενημερώνονταν σχετικά, αναρωτιόντουσαν για το ποια ήταν η αντίδραση του πατέρα Μελ. Ο Γκίμπσον, λοιπόν, σε πρώτη φάση δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα καθότι ο ίδιος είναι βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Είναι, δηλαδή, αυτό που λέμε...καλός Χριστιανός. Σαν άκουσε από την Χάνα την επιθυμία της να μονάσει, δέχτηκε την απόφαση της, αφού πρόκειται για προσωπική επιλογή που πάρθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Κοτζάμ κοπέλα είναι, γνωρίζει τι είναι αυτό που θέλει για τη ζωή της.

Τα "έχει" όμως με τα Βατικανό και από το μυαλό του Μελ δε βγαίνει η ιδέα ότι η Καθολική Εκκλησία είναι "ύπουλη και βρώμικη". Μάλιστα, μίλησε σχετικά για το θέμα από την Ιταλία, όπου βρίσκεται για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Passion και που έχει σχέση με τη ζωή του Χριστού. Ο Αυστραλός ηθοποιός, λοιπόν, ανακοίνωσε την απόφαση της κόρης του δηλώνοντας ακόμη πως "το Βατικανό είναι ένας λύκος ντυμένος με την προβιά ενός προβάτου" και πως δε θέλει το βλαστάρι του να συμμετάσχει σε αυτή την "ψευτιά και υποκρισία". Μέχρι αυτή τη στιγμή που σου γράφω δεν έχει γίνει γνωστό αν...προορίζεται κάποιος αφορισμός για τον Γκίμπσον.