Οι 10 μύθοι για τον ανδρισμό (Μέρος Α)

08.09.2011
Tου άντρα του πολλά βαρύ, λένε πως δεν πρέπει να του μιλάς το πρωί, άσε που υπάρχουν και κάποια αρσενικά που θέλουν παντόφλα στο πόδι και ζεστό ζυμωμένο ψωμί στο τραπέζι από τα χεράκια σου. Ένα σωρό μύθοι και παραφιλολογίες κυκλοφορούν για τους αληθινούς άντρες και οφείλουμε ως γνήσια θηλυκά να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη!

Tου άντρα του πολλά βαρύ, λένε πως δεν πρέπει να του μιλάς το πρωί, άσε που υπάρχουν και κάποια αρσενικά που θέλουν παντόφλα στο πόδι και ζεστό ζυμωμένο ψωμί στο τραπέζι από τα χεράκια σου. Ένα σωρό μύθοι και παραφιλολογίες κυκλοφορούν για τους αληθινούς άντρες και οφείλουμε ως γνήσια θηλυκά να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη!

No.10: Οι αληθινοί άντρες λένε ψέματα

Η πραγματικότητα: Ε αυτό το άντρας είναι θα πει και κανένα ψεματάκι, δεν μπορεί να ισχύει στη σημερινή εποχή. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά αντρών που ζει για να λέει ψέματα, ακόμα κι αν δεν έχει στο πλευρό του μια γυναίκα γκρινιάρα ή ζηλιάρα. Τώρα γιατί να πεις ότι γύρισες σπίτι μετά από ξενύχτι στις 3 και όχι στις 4, πόσο άντρα μπορεί να σε κάνει;

Οι αληθινοί άντρες παίρνουν την ευθύνη για τα σφάλματά τους και λένε την αλήθεια. Αν θέλαμε στο πλευρό μας τον Πινόκιο, θα είχαμε πάρει σβάρνα τα δάση.

No.9: Οι αληθινοί άντρες μεθάνε!

Η πραγματικότητα: Τα αγόρια πιστεύουν ακράδαντα πως κομμάτι του ανδρισμού τους είναι το να πιουν όσο περισσότερα σφηνάκια υποβρύχια μπορούν ή να πρηστούν από την μπύρα και να μην σταματάνε. Κι όμως, πόσο ανδρισμό δείχνει ένας άντρας που τον βρίσκεις να ξερνάει δίπλα στην τουαλέτα ή που πρέπει να σε προστατεύσει και δεν μπορεί επειδή έχει πιει όλο το Βόσπορο!

No.8: Οι αληθινοί άντρες βλέπουν ποδόσφαιρο (αποκλειστικά)

Η πραγματικότητα: Οι άντρες από τη φύση τους είναι πλάσματα ανταγωνιστικά. Από την εποχή που το έπαιζαν μονομάχοι για τη δόξα και την τιμή, μέχρι σήμερα που σκοτώνονται για μια ομάδα ποδοσφαίρου και 11 παίχτες που δεν κλώτσησαν καλά μια μπάλα.

Μπορούμε να πούμε πως ναί, το ποδόσφαιρο είναι όντως ένα άθλημα που απαιτεί δύναμη, ταχύτητα και ψυχή. Είναι όντως ένα άθλημα που μπορεί να προσφέρει δόξα, αναγνώριση και λεφτά. Αλλά το να θεωρούν όλοι οι άντρες πως το να παρακολουθείς και να βλέπεις ποδόσφαιρο είναι αποδεικτικό του ανδρισμού τους, είναι εξωφρενικό. Άσε που τα στημένα πύκνωσαν και οι επώνυμες προτιμούν τους καλαθοσφαιριστές!

No.7: Οι αληθινοί άντρες δεν τρώνε σαλάτα γιατί τα ζαρζαβατικά είναι για τις κυρίες

Η πραγματικότητα: Δεν θα καταλάβουμε ποτέ γιατί πρέπει να φτάσει η χοληστερίνη στα κόκκινα για να καταλάβει ένας άντρας πως δεν κρίνεται ο ανδρισμός του από το πόση μπριζόλα κατανάλωσε. Εξήγησε στον καλό σου πως μια σαλατούλα δεν θα του χαλάσει το αρρενωπό image. Άλλωστε, αν είναι να τον χάσεις από ανακοπή λόγω χοληστερίνης τον αληθινό άντρα, καλύτερα να το ξανασκεφτεί.

No.6: Οι αληθινοί άντρες είναι φουσκωτοί και με μούσκουλα!

Η πραγματικότητα: Η εμμονή των σημερινών ανδρών με το γυμναστήριο, τα βάρη, τα πρησμένα μπράτσα, τους κοιλιακούς πέτρα, δεν δικαιολογείται με τίποτα. Τώρα γιατί γίνεσαι πιο άντρας εφόσον σηκώσει 30 κιλά παραπάνω στη μπάρα, ουδείς μπορεί να καταλάβει, ειδικά εμείς τα κορίτσια που ανέκαθεν θέλαμε τον άντρα να έχει και την κοιλίτσα του. Άσε που τι να τον κάνεις τον μάτσο άντρα που δεν μπορεί να σε βγάλει έξω για ενα φαγητό στο εστιατόριο ή έστω για ένα σουβλάκι, με το φόβο μήπως χαλάσει τη διατροφή.

Συμπέρασμα: τον αληθινό άντρα τον θέλουμε να μας αγκαλιάζει και πως να σε σφίξει στην αγκαλιά του όταν τα χεράκια του δεν κλείνουν από την πολλή γυμναστική.

Κάνε κλικ εδώ για το δεύτερο μέρος του άρθρου!

Είσαι φαν του WomenOnly; Κάνε Like στο Facebook: https://www.facebook.com/womenonly.gr

Έχεις Twitter; Ακολούθησε το WomenOnly: https://twitter.com/#!/womenonlygr

Από την Κατερίνα Πατούλια