Σχέσεις: πώς θα γλιτώσεις του πασχαλινούς καυγάδες

18.04.2014
Άγιες οι μέρες τούτες αλλά οι καυγάδες δεν λείπουν! Εσύ, πάλι, μπορείς να είσαι προετοιμάσμενη και ψυλλιασμένη και να αποφύγεις τους καυγάδες!

Καυγάς Νούμερο 1: πάλι Πάσχα στο χωριό σου;

Αν είναι να πας ή να έρθει κάπου με βαριά καρδιά και μαύρη ψυχή είναι προτιμότερο να περάσετε τις άγιες τούτες μέρες από μακρυά κι αγαπημένοι!

Παράπονα και μούτρα επειδή εσύ ήθελες να είσαι στη Μύκονο αλλά κατέληξες στο χωριό με την πεθερά, είναι άκυρα. Βρείτε έστω μια φόρμουλα, κάθε χρόνο να ικανοποιούνται οι ορέξεις του ενός κι εναλλάξ του άλλου.

Καυγάς Νούμερο 2: θρησκεία αγάπη μου!

Πάσχα δίχως την επίσκεψη στο ναό της λατρείας , δεν νοείται. Από τούτο ορμώμενη, πρέπει να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο πάμε για καφέ και πετάμε σκαστράκια δίπλα στον Επιτάφιο. Άσε που όσο κι αν μαλώνετε, η αλήθεια είναι πως οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για να τις περάσετε μαζί με τη φαμίλια χωρίς δουλειές και κινητά, ειδικά με αυτά να κουδουνίζουν μέσα στις εκκλησίες.

Καυγάς Νούμερο 3: τα ρούχα σου με καίνε!

Στην πόλη, είναι εύκολο να βγεις να περπατήσεις με το τζιν και το εσώρουχο σε πρώτο πλάνο. Στο χωριό, απαιτείται μια άλφα ευπρέπεια. Κι εκείνος θα έχει δίκιο αν κυκλοφορείς με το σορτσάκι ανάμεσα στις θείες του κι εσύ θα έχεις δίκιο αν του λες να βάλει ένα πουκαμισάκι αλλά αυτός επιμένει με το φούτερ.

Καυγάς Νούμερο 4: πόσο θα φας ακόμα;

Το φαγητό στο παραδοσιακό ελληνικό πασχαλινό τραπέζι, μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο με στομαχικά προβλήματα. Πάρα ταύτα, το να κάνετε καυγά ο ένας στον άλλο για το πόσο έφαγε και ήπιε, τη διάθεση θα σας χαλάσει. Σηκώστε λευκή σημαία στο εν λόγω θέμα κι από Τρίτη του Πάσχα ξαναβγαίνουν οι ζυγαριές.

Καυγάδες μπορεί να προκαλέσουν:

-Οι συγγενείς με τα ωραία σχολιανά τους!

-Η κίνηση στους δρόμους!

- Ο τρόπος διαμονής στην κασέλα της γιαγιάς.

- Τα πουλάκια στο χωριό που δεν τα έχεις συνηθίσει να σε ξυπνούν και προτιμάς το θόρυβο του τρόλει!

Κατερίνα Π.