Όλοι οι λόγοι που το μονόπετρο είναι υπερτιμημένο

11.12.2015
Το πολυπόθητο μονόπετρο! Ειδικά στη φάση που εσύ το περιμένεις μεγάλο και λαμπερό κι αυτό δεν έρχεται ούτε μικρό. Αλήθεια όμως, μήπως είναι το μονόπετρο υπερτιμημένο;

Από την Κατερίνα Πατούλια

Oι Βρετανικοί κανόνες υποστηρίζουν πως το μονόπετρο πρέπει να κοστίζει το ποσό τριών μισθών του γαμπρού. Φυσικά, στις ημέρες της κρίσης, το ποσό αυτό δεν ξοδεύεται καν ή ξοδεύεται φτάνοντας τα 2-5-10 εκατομμύρια, ειδικά στις περιπτώσεις των σταρ του Χόλιγουντ ή των ζάμπλουτων του κόσμου αυτού.

Η ιστορία πίσω από το μονόπετρο:

Το δαχτυλίδι αρραβώνων ουσιαστικά αποτελεί σύμβολο δέσμευσης, παντοτινής αγάπης από το 1477.

Τότε, που ο Αρχιδούκας Μαξιμιλιανός της Αυστρίας έδωσε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι στην Μαρία της Βουργουνδίας ως ένδειξη της αγάπης και της αφοσιώσης του.

Το διαμάντι είναι ορυκτός πολύτιμος λίθος που αποτελείται από καθαρό άνθρακα σε κρυσταλλική μορφή! Στην ελληνική γλώσσα, η λέξη διαμάντι, προέρχεται από το αρχαίο επίθετο αδάμας, που σημαίνει άτρωτος, καθώς το διαμάντι που είναι αληθινό, δεν σπάει, δεν χαράζεται και δεν καίγεται (άλλωστε κάρβουνο είναι ήδη, άνθρακας ο θησαυρός)!

Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος:

Δεν είναι λίγες οι κοπέλες που αρκούνται σε μια μέτρια σχέση, απλά γιατί τη συνοδεύουν με ένα μεγάλο και λαμπερό μονόπετρο.

Δεν είναι λίγες κι αυτές που έχουν τόσο πόθο για το μονόπετρο που τελικά δεν ακούν τα λόγια που θα έπρεπε να το συνοδεύουν: Σε αγαπώ, θέλω να περάσω τη ζωή μου μαζί σου.

Οι άντρες σήμερα, θέλουν να τα βρίσκουν όλα εύκολα. Έτσι έχουμε καταλήξει να παίρνουμε τα λεφτά για να αγοράσουμε το μονόπετρο της αρεσκείας μας και να βγει ο μέλλοντας γαμπρός από την υποχρέωση:

1. Να επιλέξει κάτι που θα σου αρέσει, τεστάροντας τις γνώσεις του στα γούστα σου.

2. Να μιλήσει για την πράξη του αυτή, με λόγια τρυφερά για να σου κάνει την πρόταση γάμου, δέσμευσης, του να μοιραστούμε τη ζωή μας πιο απλά.

Οι αλήθειες για το μονόπετρο:

Όσο βαρύτερο το μονόπετρο, δεν σημαίνει και μεγαλύτερη αγάπη. Αντίθετα, όσο πιο μεγάλη η αγάπη και η υπόσχεση αφοσίωσης, τόσο μεγαλύτερο σύμβολο γίνεται και ένα απλό δαχτυλίδι από αναψυκτικό.

Το μονόπετρο είναι μια πολύτιμη μεν, πέτρα δε, εξαγοράσιμη και με τιμή.

Όποιος μπορεί να αντέξει το κόστος ενός ακριβού μονόπετρου, ας το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει πως αγαπάει πιο πολύ. Αντίθετα, αυτός που αγαπάει πολύ, μπορεί να εκφράσει την αγάπη του με λόγια και με πράξεις.

Ακόμα και ένα μικρό διαμαντάκι έχει τεράστια αξία σε μια πρόταση που θα γίνει όπου θέλει το ζευγάρι, σε ρομαντικό δείπνο, σε κάποιο βουνό ή απλά σε μια ακρογιαλιά (ή και σε μια ξαπλώστρα έτσι απλά)!

Ποτέ μην αγοράζετε σήμερα ένα πιο φτηνό δαχτυλίδι με την πεποίθηση πως αργότερα θα πάρουμε ένα καλύτερο. Φτηνό ή ακριβό, με ζιργκόν ή με διαμάντι, το δαχτυλίδι να είναι ένα, όπως και η σχέση σας, μοναδικό!

Κι αν τύχει να δεις ποτέ στην τιβί, το «Ματωμένο Διαμάντι», να θυμηθείς πως όσο πιο νόμιμο το κατάστημα από το οποίο θα αγοραστεί το δαχτυλίδι μαζί με την εγγύησή του, τόο μειώνονται οι πιθανότητες να μην έχει φτάσει στο δάχτυλό σου από το κομμένο δάχτυλο κάπου παιδιού στην Αφρική.

"Who do you think buys the stones that I bring out? Dreamy American girls who all want a storybook wedding and a big, shiny rock like the ones in the advertisements of your politically-correct magazines", όπως έλεγε και ο ΝτιΚαπριο στην ταινία.

Kι αν ο αρραβώνας τελειώσει, επιστρέφεις το δαχτυλίδι:

Αφού η υπόσχεση δεν ισχύει πια, εσύ έχεις την υποχρέωση να επιστρέψεις και το μονόπετρο. Αν εκείνος σου πει ότι μπορείς να το κρατήσεις, εσύ θα το κάνεις, σαν μια ανάμνηση μιας ωραίας σχέσης και μιας άλλης εποχής.