Πόσο συχνά πρέπει να συναντιέται ένα νέο ζευγάρι;

15.02.2018
Πόσο συχνά πρέπει να συναντιέται ένα νέο ζευγάρι;
H απάντηση ίσως δεν είναι αυτή που περίμενες!

Όταν γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει πραγματικά, είναι λογικό να θέλεις να περνάς όση περισσότερα ώρα μπορείς μαζί του, αλλά η επιστήμη φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη.

Ο ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου "Don't Settle: How to Marry the Man You Were Meant for", Scott Carroll, ισχυρίζεται πως η συχνότητα με την οποία θα πρέπει ένα νέο ζευγάρι να βρίσκεται είναι διαφορετική από αυτή που περιμένουν οι περισσότεροι. Ο Carroll έκανε μια έρευνα με την οποία κατέληξε στο πόρισμα πως τα νέα ζευγάρια θα πρέπει να συναντιούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως εξηγεί, οι δύο φορές είναι απαραίτητες για το δεσμό αλλά και για να μπουν οι βάσεις για τα βαθιά συναισθήματα που μπορεί να γεννηθούν αργότερα. Από την άλλη μεριά, αν μια γυναίκα περνάει κάθε μέρα με το νέο αγαπημένο της από την αρχή της γνωριμίας, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση οικειότητας και εξάρτησης που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να κάνει την εμφάνιση της.

"Είναι σημαντικό να αρκείστε στο να βρίσκεστε δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο έχετε αρκετό χρόνο μακριά από το νέο σας ταίρι για να δώσετε χρόνο στα βαθύτερα συναισθήματα σας να φιλτραριστούν και να επεξεργαστούν από το υποσυνείδητο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίσετε τι σας αρέσει και τι όχι στον άνθρωπο που σας έχει διεγείρει ερωτικά. Με το να βρίσκεστε μαζί του κάθε μέρα παίρνετε το ρίσκο να βιώσετε έντονα συναισθήματα πολύ σύντομα, τα οποία μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έτσι να ματαιωθούν πολύ γρήγορα", εξηγεί ο Carroll.