Ώρα… απιστίας: Σε αυτή την ηλικία κρούει το καμπανάκι ανδρών & γυναικών

19.03.2018
Ώρα… απιστίας: Σε αυτή την ηλικία κρούει το καμπανάκι ανδρών & γυναικών
Κεφάλαιο απιστία. Τα δεδομένα των τελευταίων ετών μόνο ως άκρως απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν, αν σκεφτεί κανείς πως οι 8 στους 10 Έλληνες απατούν συστηματικά ή έχουν απιστήσει έστω μία φορά εις βάρος του τα άλλου τους μισού.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα των ερευνών για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν άρεσαν σε κανέναν, καθώς αποδεικνύεται πως όσο περνούν τα χρόνια, οι πιστοί στον δεσμό τους τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση. Και για να μην κατηγορούμε τους άνδρες, ούτε οι γυναίκες ξεφεύγουν από τον κανόνα που θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων σε σχέση να κατατάσσονται στους άπιστους.

Οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πολλοί: Από την ρουτίνα μέχρι την παρουσία ενός τρίτου προσώπου που ήρθε να φέρει τα πάνω – κάτω. Αυτό που θα μας απασχολήσει σήμερα, όμως, δεν είναι το γιατί αλλά το πότε μια γυναίκα και ένας άνδρας φτάνουν να υποκύψουν στον πειρασμό μιας «παράνομης» περιπέτειας, είτε αυτό αφορά σε παράλληλη σχέση, είτε απλά σε ένα φλερτ που κατέληξε στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμπσάιρ, είναι γεγονός πως το 60% των ανδρών και το 45% των γυναικών θα απιστήσουν κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Σε ποια ηλικία όμως, κορυφώνεται η τάση ανδρών και γυναικών να ξενοκοιτάξουν;

Όπως αποδείχτηκε επιστημονικά, στην περίπτωση των ανδρών η ηλικία αυτή είναι τα 55 τους χρόνια, με το μεγαλύτερο ποσοστό να απατά εντός γάμου. Όσο για τις γυναίκες; Η πιο «επικίνδυνη» ηλικία είναι τα 45 τους χρόνια.

Ψυχρολουσία, σωστά; Η εν λόγω έρευνα, πάντως, είχε και ένα παρήγορο εύρημα να μας παρουσιάσει. Ποιο είναι αυτό;

Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά έχουν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν στην ηλικία που αναφέρθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που δεν το κάνουν τότε, κατά 95%... δεν θα το κάνουν ποτέ.

Συνεπώς, φύλαγε μεν τα ρούχα σου, αλλά κράτα την ελπίδα πως σε μερικά χρόνια δεν θα έχεις να φοβάσαι (σχεδόν) τίποτα…