Σε απάτησε; Κι όμως, έκανε καλό στην υγεία σου!

17.03.2018
Σε απάτησε; Κι όμως, έκανε καλό στην υγεία σου!
Μόλις έμαθες ότι ο αγαπημένος σου έχει απιστήσει σε βάρος σου. Ξαφνικά, έρχεσαι αντιμέτωπη με το γεγονός πως καιρό τώρα δεν ήσουν η μοναδική γυναίκα στη ζωή του, καθώς το μάτι του «έπαιζε» και αλλού. Σε μία ή και περισσότερες γυναίκες – αντιπάλους.

Πριν βιαστείς να πιστέψει πως ήρθε το τέλος του κόσμου και να κλειστείς στο σπίτι τρώγοντας σοκολατάκια και βλέποντας αισθηματικές ταινίες που θα σε ρίξουν ακόμα περισσότερο ψυχολογικά, φόρα τα γυαλιά σου και διάβασε προσεκτικά τα αποτελέσματα νέας έρευνας που θέλει τις γυναίκες να βγαίνουν ευνοημένες από τον τυφώνα «απιστία».

Καλά διάβασες. Ευνοημένες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας με γενικό τίτλο «Intrasexual Mate Competition and Breakups: Who Really Wins?», στην οποία συμμετείχαν 5.705 εθελοντές από 96 χώρες, μια γυναίκα έχει πολλά να κερδίσει από μια απιστία σε βάρος της.

Όπως αποδείχτηκε, οι γυναίκες επηρεαζόμαστε πολύ περισσότερο ψυχολογικά από ό,τι οι άντρες απατημένοι, ωστόσο παρουσιάζουμε την τάση να ξεπερνάμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση με πολύ πιο υγιείς τρόπους.

Τα θηλυκά, εκφράζουν τα συναισθήματά τους ξεσπώντας σχεδόν από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να «ξαλαφρώνουν» και πολύ πιο γρήγορα, σε αντίθεση με τους άντρες οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κρύψουν τη στεναχώρια και τον θυμό τους, καταλήγουν να ζορίζονται πολύ περισσότερο μέχρι να βάλουν μια τελεία στη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

Από την άλλη, μόλις η γυναίκα αισθανθεί καλύτερα, οι ορμόνες της… παίρνουν φωτιά, με αυτές της ευτυχίας –η σεροτονίνη κυρίως- να παίρνουν το πάνω χέρι και να δίνουν στα θηλυκά την αίσθηση πως πράγματι ξαναγεννιούνται έτοιμες για όλα.

Όσον αφορά στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως –σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευε κανείς- οι απατημένες γυναίκες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε διάστημα έξι μηνών από το σοκ της απιστίας.

Μια αυτοπεποίθηση που πάει πακέτο με τη συναισθηματική τους νοημοσύνη (!) η οποία επίσης κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα!

Συνεπώς λοιπόν, μη φέρνεις την καταστροφή. Μια απιστία ήταν, θα περάσει.

Φρόντισε μόνο να φερθείς έξυπνα και να αναζητήσεις κάποιον άλλο, πιο δυναμικό, λιγότερο ανασφαλή και πιο τίμιο σύντροφο.