Απόφυγε ΑΥΤΟ το σημαντικό λάθος στα ραντεβού

21.05.2018
Απόφυγε ΑΥΤΟ το σημαντικό λάθος στα ραντεβού
Ο dating coach Matthew Hussey εξηγεί πώς μια φράση σου μπορεί να τον απομακρύνει από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Γνώρισες κάποιον, ο οποίος σου αρέσει και του αρέσεις, και αρχίσατε να βγαίνετε ραντεβού. Μπορεί να έχετε συζητήσει για δεκάδες διαφορετικά θέματα, αλλά ακόμη δε ξέρεις σε τι φάση βρίσκεται στον αισθηματικό τομέα και το τι πραγματικά θέλει να πετύχει μέσα από τις συναντήσεις σας.

Το ερώτημα που γεννιέται λοιπόν, είναι το εξής: Πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του και να του πεις οτι θέλεις να κάνεις σχέση;

Πρόκειται για ένα ζήτημα-παγίδα: Από τη μία, δε θέλεις να φανείς απελπισμένη, παραδεχόμενη εξ αρχής ότι ο σκοπός σου είναι να βρεις κάτι "σοβαρό", αλλά από την άλλη δε θέλεις να κρύβεις τις επιθυμίες σου και να παριστάνεις τη χαλαρή ενώ στην πραγματικότητα σε νοιάζει η έκβαση της σχέσης σας.

Πώς μπορείς λοιπόν να λύσεις αυτό το δίλημμα;

Ο dating coach Matthew Hussey, μιλώντας για το ζήτημα, λέει πως δε θα πρέπει να του πεις από το πρώτο ραντεβού πως ψάχνεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα δε θέλεις απλώς μια σοβαρή σχέση, αλλά θέλεις να βρεις το σωστό άτομο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αν απλώς έψαχνες για μια σχέση, θα μπορούσες να ήσουν δεσμευμένη από την αρχή, αφού το μόνο που θα είχες να κάνεις θα ήταν να μειώσεις τα στάνταρ και τις απαιτήσεις σου και να βρεις κάποιον που θα ήθελε να είναι μαζί σου. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η σχέση δε θα ήταν η σωστή για σένα.

Αν βρίσκεσαι εδώ και καιρό στη φάση κατά την οποία γνωρίζεις διαφορετικό κόσμο και βγαίνεις πολλά ραντεβού, ελπίζοντας πως μια μέρα θα μπορέσεις να βρεις τον κατάλληλο για εσένα, είναι λογικό να θέλεις να μην χάσεις άλλο χρόνο και να είσαι ξεκάθαρη από το πρώτο ραντεβού, λέγοντας του τι ακριβώς ψάχνεις, και αν δε συμβαδίζετε, να τελειώσεις το ραντεβού σας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, όπως εξήγεί ο Hussey, υπάρχουν τα εξής προβλήματα:

Πρώτον, η σκέψη πως ψάχνεις για μια σχέση είναι πολύ πιθανό να τον τρομάξει, και να τον κάνει να σκεφτεί πως τον χρησιμοποιείς για να καλύψεις τις ανασφάλειες και τη μοναψιά σου. Δεύτερον, αποτελεί παγκόσμια αλήθεια πως οι άντρες δε ξέρουν πως θέλουν να κάνουν σχέση μέχρι να την πατήσουν πραγματικά μαζί σου. Ακόμη κι αν του αρέσεις πραγματικά και έχει ενθουσιαστεί μαζί σου από το πρώτο ραντεβού, αν τον ρωτήσεις αν ψάχνει και εκείνος να κάνει σχέση, το πιο πιθανό είναι να αιφνιδιαστεί και να τα χάσει, επειδή δεν έχει ακόμη προλάβει να σε ερωτευτεί.

Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάς, είναι ότι τα πρώτα ραντεβού δε θα έπρεπε να είναι σα συνέντευξη για σχέση, αλλά για κοινή απόλαυση. Πριν κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις, δώσε στον εαυτό σου τις πιο σημαντικές απαντήσεις: Περνάς πραγματικά καλά μαζί του; Σε ελκύει η προσωπικότητα του; Υπάρχει σωματική αλλά και συναισθηματική σύνδεση;