To μυστικό στην επιτυχημένη σχέση δεν είναι ούτε ο έρωτας ούτε το καλό σεξ

16.06.2018
To μυστικό στην επιτυχημένη σχέση δεν είναι ούτε ο έρωτας ούτε το καλό σεξ
Τουλάχιστον, όχι στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου British Columbia που έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα με τον πιο επιστημονικό τρόπο.

Θα πίστευες ποτέ ότι το σεξ, ακόμα και η μεγάλη αγάπη δεν είναι στοιχεία που είναι ικανά να κρατήσουν δύο συντρόφους μαζί για πάρα πολλά χρόνια;

Μπορεί να πρόκειται για βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης σχέσης, ωστόσο όπως αποδείχθηκε στην εν λόγω έρευνα, άλλο είναι το στοιχείο εκείνο που εντοπίστηκε ως χαρακτηριστικό των μακροχρόνιων σχέσεων των παντρεμένων ζευγαριών που εξετάστηκαν.

Πάει κάπου το μυαλό σου; Ναι, είναι αυτό που νομίζεις.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ζευγάρια που είναι μαζί κι ευτυχισμένα για πάρα πολλά χρόνια, δεν στήριξαν τη σχέση τους ούτε στον έρωτα, ούτε στο καλό σεξ ούτε στην αγάπη. Αυτό που τους κρατά μαζί δεν είναι παρά η… φιλία!

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στο ξεκίνημα μιας σχέσης, όπου το σεξ παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όσο ο καιρός περνά τα επίπεδα φιλίας είναι τελικά εκείνα που δένουν πραγματικά ένα ζευγάρι.

«Η ουσία βρίσκεται στο να βλέπεις τον άνθρωπο δίπλα σου σαν τον καλύτερο σου φίλο», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Dr, John Helliwell, τονίζοντας πως απαιτούνται ώρες συζήτησης, «μυστικών» και κοινού γέλιου για να καταφέρει ένα ζευγάρι να αναπτύξει ένας τόσο ισχυρό βαθμό φιλίας που θα καταφέρει να πάει τη σχέση τους σε άλλο επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως τα πιο αγαπημένα ηλικιωμένα ζευγάρια που γνωρίζουμε δηλώνουν πρώτα απ’ όλα φίλοι.

Όσο για τη δική μας περίπτωση; Εμείς έχουμε ακόμα περιθώρια εντάσεων και καβγάδων!