Όμορφες VS έξυπνες γυναίκες: Ποιες προτιμούν οι άνδρες τελικά;

31.07.2018
Όμορφες VS έξυπνες γυναίκες: Ποιες προτιμούν οι άνδρες τελικά;
Η «μάχη» μεταξύ όμορφων και έξυπνων γυναικών καλά κρατεί. Κι αυτό διότι σύμφωνα με μεγάλη μερίδα ανδρών είναι δύσκολο μια γυναίκα να συνδυάζει και τα δύο, με τις εξαιρέσεις να αποτελούν –στα μάτια τους- απλά την επιβεβαίωση του κανόνα.

Πριν βιαστείς να θυμώσεις (ξανά) με αυτή τη θεωρία, αξίζει να μάθεις πως ο διαχωρισμός ομορφιάς και ευφυΐας έχει πλέον λάβει επιστημονικές διαστάσεις. Και να πώς έχουν τα πράγματα.

Η πεποίθηση πως μια πολύ όμορφη γυναίκα υστερεί σε εξυπνάδα και το αντίστροφο, οδήγησε τους καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας σε μία έρευνα που σκοπό είχε να επιβεβαιώσει πως τα αρσενικά προτιμούν μία πολύ συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών. Και ναι. Είναι αυτό που φοβάσαι.

500 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Columbia κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα πλούσιο ερωτηματολόγιο που αφορούσε σε γυναίκες με τις οποίες είχαν κάνει πρώτα ένα speed date. Αποστολή των εθελοντών, να αξιολογήσουν τις γυναίκες αυτές σε ομορφιά και ευφυΐα.

Διαβάστε ακόμη: Κορίτσια, προσοχή! Σε ποιο χρόνο σχέσης απατά συνήθως ένας άνδρας;

Όπως αποδείχτηκε από τις απαντήσεις που έδωσαν οι φοιτητές, ναι μεν τους αρέσει μια γυναίκα να έχει υψηλό δείκτη ευφυΐας, δεν αντέχουν, όμως, να αισθανθούν να τους «καπελώνει». Με άλλα λόγια, μεταξύ μιας πολύ όμορφης και μιας πολύ έξυπνης, θα διάλεγαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πολύ όμορφη προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς και… πιο αρσενικά στο πλευρό της.

«Αυξάνοντας την ευφυΐα μιας γυναίκας στο 10/10 οι πιθανότητες να τη διαλέξει ένας άντρας για να βγουν ραντεβού, πέφτουν στο 30%», τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

Τι σημαίνει αυτό κορίτσια; Ότι σαφώς τα αρσενικά μας θέλουν έξυπνες. Όχι όμως…. υπερβολικά έξυπνες.

Το λες και αποκαρδιωτικό το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας.