Σεξ πριν από τον ύπνο: Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου

10.11.2018
Σεξ πριν από τον ύπνο: Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου
Υπάρχει μία κατηγορία γυναικών που θεωρεί το σεξ πριν τον ύπνο ό,τι πιο κουραστικό μπορεί να τύχει σε μια γυναίκα.

Άλλες, τιμούν ιδιαιτέρως τη συγκεκριμένη συνήθεια, την ώρα που παραδέχονται πως το βραδινό σεξ τις βοηθά να χαλαρώνουν πολύ περισσότερο από την ερωτική πράξη οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Η επιστήμη έρχεται να δικαιώσει τη δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με γιατρούς και ψυχολόγους, το σεξ πριν τον ύπνο έχει πολλά οφέλη για την ψυχική μας υγεία! Αυτό συμβαίνει χάρη στις ενδορφίνες, τις μικρές ομάδες πρωτεϊνών που απελευθερώνοντας κατά τη διάρκεια της πράξης, χαλαρώνοντας μας και βοηθώντας μας να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα μορφή απιστίας δεν σχετίζεται με το σεξ

Ένας (τουλάχιστον) οργασμός πριν τον ύπνο, μας αποσπά από τους προβληματισμούς της καθημερινότητας και μας εμποδίζει να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο πριν κλείσουμε τα μάτια μας για τον βραδινό μας ύπνο. Σα να λέμε, λοιπόν, τέλος στις σκέψεις που μας αγχώνουν.

Επιπλέον, έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως στην περίπτωση των γυναικών τα επίπεδα των οιστρογόνων μετά το σεξ (ή ακόμα και την αυτοϊκανοποίηση) ανεβαίνουν σε σημείο που ο κύκλος REM ενισχύεται πολύ βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο βαθιά από ό,τι θα κοιμόμασταν υπό άλλες συνθήκες.

Τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να… το ρίξεις έξω πριν κοιμηθείς!