Είσαι single; 5 τρόποι για να γλιτώσεις την απογοήτευση της πρώτης γνωριμίας

06.09.2018
Είσαι single; 5 τρόποι για να γλιτώσεις την απογοήτευση της πρώτης γνωριμίας
Κάνε τη διαδικασία των ραντεβού λιγότερο απογοητευτική.

Όταν, όντας single, περνάς μέσα από μια ατέλειωτη ροή αδιάφορων τύπων, είναι εύκολο ένας χαριτωμένος, πνευματώδης, φαινομενικά κανονικός τύπος να σου φαίνεται σαν ο μοναδικός αξιόλογος.

Ξέρεις ότι θα αισθανθείς αυτή τη "σπίθα" τη στιγμή που θα τον εντοπίσεις στο μπαρ, το σύμπαν θα συνομωτήσει και, 50 χρόνια αργότερα, θα συζητάτε για το πόσο τυχεροί ήσασταν εκείνη την ημέρα. Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή, η σπίθα έρχεται σπάνια, και είναι πολύ εύκολο να υπερεκτιμήσεις κάποιον όταν οι απογοητεύσεις έρχονται η μια μετά την άλλη.

Γιατί είναι όμως τόσο εύκολο να απογοητευθείς τόσο πολύ, τόσο σύντομα;

1. Στο διαδίκτυο, βλέπεις μόνο την καλύτερη πλευρά ενός ατόμου
Το online dating έχει πλέον πάρει τεράστιες διαστάσεις, και οι περισσότεροι που παίρνουν μέρος σε αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τέλεια πρώτη μεγάλη εντύπωση. Εφόσον οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία τους θα μοιραστούν, είναι λογικό να αναφέρουν σπάνια τα ελαττώματά τους. "Οι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν την καλύτερη πλευρά τους προς τα έξω στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, οπότε απλώς ανακαλύπτεις τα θετικά στοιχεία", λέει η Dr. Catalina Toma, αναπληρώτρια καθηγήτρια της επιστήμης της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι πάντα ένας καλός δείκτης του αν κάποιος είναι ένα αξιοπρεπές άτομο.

Διάβασε ακόμη: Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

2. Όσο λιγότερο γνωρίζεις κάποιον, τόσο πιο πιθανό είναι να τον υπερεκτιμήσεις
Τα προφίλ στο online dating συνήθως παρέχουν πολύ λίγες πληροφορίες και είναι πολύ εύκολο να βάλεις μεγαλύτερη βαρύτητα σε πράγματα που γνωρίζεις για ένα άτομο, πράγμα που εντείνει τα συναισθήματά σου προς αυτό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 σχετικά με το θέμα.

Άν το μόνο που γνωρίζεις για κάποιον είναι ότι κάνει μια ενδιαφέρουσα δουλειά και του αρέσει το Netflix όσο και σε εσένα, αναπόφευκτα εστιάζεις στα θετικά και υπερενθουσιάζεσαι.

Αν καθυστερήσετε να βγείτε για το πρώτο σας ραντεβού, αυτό σε κάνει να φαντάζεσαι ακόμα περισσότερα: Το μέγιστο χρονικό διάστημα για να μιλήσετε πριν βγείτε σε πραγματικό ραντεβού είναι μία εβδομάδα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 μέσω υπολογιστών, η οποία συνέκρινε την επικοινωνία μεταξύ των online daters και την επιτυχία στις σχέσεις τους. "Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο προδιαθέτεις τον εαυτό σου για να ενθουσιαστεί περισσότερο", λέει ο Toma, αναφερόμενος στις υπερβολικές προσδοκίες για ένα πρόσωπο ή ένα ραντεβού.

Δες και αυτό: 6 τρόποι για να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ζωντανό μετά το πρώτο ραντεβού

3. Μια καλή χημεία μέσω γραπτών μηνυμάτων μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση εγγύτητας
Όταν δοκιμάζεις το online dating, είναι σπάνιο να κάνεις μια πραγματικά καλή συζήτηση με έναν άγνωστο και, όταν το καταφέρεις, μπορεί να νομίζεις ότι έχετε αναπτύξει ένα δεσμό - ακόμα κι αν δεν έχετε συναντηθεί ποτέ από κοντά. Όταν κάποιος που φαίνεται κοινωνικός και πνευματώδης κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης συζήτησης μέσω μηνυμάτων στην πραγματικότητα είναι ντροπαλός ή πιο κλειστός, μπορεί να απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό.

4. Είσαι νέα στον κόσμο των μακροχρόνιων σχέσεων
Αν ποτέ δεν έχεις κάνει μια σοβαρή σχέση και δεν έχεις χωρίσει, είναι πιο πιθανό να είσαι πιο ενθουσιώδης. «Νομίζω ότι είναι έλλειψη μάθησης από την εμπειρία», λέει η Susan Krauss Whitbourne, καθηγήτρια ψυχολογικών και εγκεφαλικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Αν σου αρέσει ένα φαινομενικά τέλειο άτομο, και τελικά απογοητευθείς ή βαρεθείς, μαθαίνεις να ενθουσιάζεσαι λιγότερο όταν κάποιος φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός.

5. Έχεις υπερβολικά υψηλές προσδοκίες
Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να έχεις υψηλές προσδοκίες για έναν δυνητικό σου σύντροφο. "Τα υψηλά στάνταρ για μια σχέση, για μένα, είναι η εγγύτητα, η συντροφικότητα, η ειλικρίνεια, η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη", λέει η Whitbourne. Σε ό,τι αφορά το ίδιο το ραντεβού, είναι ο χρόνος σου, η ενέργειά σου - δίνεις κάτι από εσένα για αυτό το ραντεβού. Μπορείς να πας σε αυτό με μια θετική στάση - το ερώτημα είναι: «Πόσο θετικό θα είναι αυτό;»

Η απάντηση δεν είναι να πας σε ένα ραντεβού περιμένοντας ότι θα είναι απαίσιο. Αντ 'αυτού, κανόνισε ένα ραντεβού όσο το δυνατόν συντομότερα και πάρε όσα βλέπεις online σαν μια μικροσκοπική ένδειξη του εν λόγω ατόμου.