Μήπως έχεις πέσει σε μία από τις 4 βασικές παγίδες μιας νέας σχέσης;

20.12.2018
Μήπως έχεις πέσει σε μία από τις 4 βασικές παγίδες μιας νέας σχέσης;
Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα λάθη που γίνονται όταν κάνεις μια καινούργια σχέση

Η βιασύνη που αισθάνεσαι όταν σου άρεσει πραγματικά κάποιος μπορεί να είναι καταστροφική. Τις πρώτες εβδομάδες και μήνες που γνωρίζεις κάποιον, ο χρόνος που περνάς μαζί του μπορεί να φαίνεται σαν να έχει θολώσει ο κόσμος και η σχέση σας είναι το μόνο που βρίσκεται στο επίκεντρο. Και ενώ αυτό μπορεί να είναι πολύ όμορφο και μαγικό, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο.

Δες και αυτό: Έχεις αυτό το κοινό χαρακτηριστικό με τον σύντροφό σου; Δύσκολα θα χωρίσετε!

"Πρέπει να διατηρήσετε ισορροπία στη ζωή σας", λέει η Kelly Campbell, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. "Είναι λάθος να ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου με έναν νέο σύντροφο. Εκτός του ότι κάνεις κακό στον εαυτό σου, επειδή χάνεις την ταυτότητά σου και πολύτιμο χρόνο με τους φίλους σου, αν το κάνεις αυτό θα επηρεάσεις αρνητικά και το σύντροφο σου".

Αυτές οι συμβουλές δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποιος στο αρχικό στάδιο μιας σχέσης θέλει να ακούσει. Και όμως, η συμβουλή της Campbell μπορεί να βοηθήσει τους ερωτευμένους να προλάβουν λάθη που θα επηρεάσουν μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Αυτό το είδες; «Ορεξάτοι» για απιστία: Η ημέρα και η ώρα που απατούν οι περισσότεροι άνδρες

Ποια είναι τα κοινά λάθη στην αρχή μιας σχέσης και πώς μπορούν να αποφευχθούν;

Αποκαλύπτεις πολλά πολύ σύντομα: "Περίμενε μέχρι να γνωρίσεις καλά αυτό το άτομο πριν αρχίσεις να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες της ζωής σου. Οι υπερβολικές και πολύ προσωπικές αποκαλύψεις πολύ σύντομα μπορεί να τον απομακρύνουν", λέει η Campbell.

Άνισες αλληλεπιδράσεις: "Αν ο συνεργάτης σου δεν αποκαλύπτει πολλά στην αρχή, μην προσπαθήσεις να αντισταθμίσεις την κατάσταση αποκαλύπτοντας τα πάντα για τον εαυτό σου", λέει η Campbell. "Μην είσαι εσύ εκείνη που στέλνει συνεχώς μηνύματα".

Αφήνεις τη σχέση να επηρεάσει το πρόγραμμα σου: "Όταν ασχολούμαστε με μια νέα σχέση, συνήθως θέλουμε να τους βλέπουμε όσο το δυνατόν πιο συχνά. Μην παρασυρθείς, και αφιέρωσε χρόνο τόσο για τον εαυτό σου όσο και για την οικογένεια και τους φίλους σου".

Παραβλέπεις τα προειδοποιητικά σημάδια: "Μπορεί να βρεις έναν σύντροφο τόσο εξωτερικά ελκυστικό που να παραβλέπεις σημαντικές αδυναμίες της προσωπικότητας του. Μπορεί να θέλεις πάρα πολύ να μπεις σε μία σχέση, με αποτέλεσμα να αγνοείς τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Αυτό είναι τεράστιο λάθος".

Διάβασε επίσης: Δεν τσακώνομαι ποτέ με τον σύντροφό μου. Έχω την τέλεια σχέση ή... πρόβλημα μεγάλο;