Κι όμως, ο χωρισμός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου!

28.12.2018
Κι όμως, ο χωρισμός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου!
Μια νέα μελέτη θα σε πείσει να δεις τη θετική πλευρά του πρόσφατου χωρισμού σου

Ο χωρισμός, ειδικά την περίοδο των γιορτών, μπορεί να είναι πραγματικά επώδυνος. Και ποια δεν έχει ξοδέψει αμέτρητα χαρτομάντηλα κλαίγοντας για την χαμένη της αγάπη;

Δες και αυτό: Single τις γιορτές; Να πώς μπορείς να το απολαύσεις στο έπακρο

Μπορεί το μόνο που να θέλεις να κάνεις μετά από κάτι τόσο στενάχωρο είναι να κλειστείς μέσα στο σπίτι και να φας ό,τι γλυκό κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας σου, η επιστήμη μίλησε και έχει να πει κάτι πολύ σημαντικό για αυτό που συμβαίνει μετά από έναν χωρισμό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.051 ατόμων ηλικίας 34-49 ετών από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Jyväskylä της Φινλανδίας, από το 2007 έως και το 2011, οι εξελίξεις στην προσωπική ζωή μας επηρεάζουν τη σωματική μας κατάσταση. Για την ακρίβεια ο χωρισμός μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό πράγμα στην υγεία μας, όσο παράλογο κι αν ακούγεται.

Αυτό το είδες; Μόλις χώρισες; Τα 4 σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για νέα σχέση

Η επιστημονική ομάδα των Φινλανδών μελέτησε με λεπτομέρεια τη σχέση ανάμεσα στο relationship status του κάθε συμμετέχοντα και στη φυσική του δραστηριότητα. Όπως δημοσιεύτηκε λοιπόν και στη Σκανδιναβική Επιθεώρηση της Δημόσιας Υγείας, οι άντρες που παίρνουν διαζύγιο και οι γυναίκες που μπαίνουν σε μία νέα σχέση μειώνουν τα βήματά τους. Αντίστοιχα, οι νεόνυμφες αυξάνουν τη φυσική τους δραστηριότητα- το οποίο εντάξει, δεν μας εντυπωσιάζει και τόσο ή μάλλον όσο το ότι σύμφωνα πάντα με την έρευνα αυτή, τη σωματική τους δραστηριότητα αυξάνουν χαρακτηριστικά και οι χωρισμένοι των δύο φύλων, οι οποίοι αφοσιώνονται στη γυμναστική για να ξεχαστούν.

Αντί λοιπόν να τα βάψεις μαύρα, μπορείς να δεις τη θετική πλευρά του πράγματος και να σκεφτείς ότι τώρα που ένα κεφάλαιο της ζωής σου τελείωσε, είναι η ιδανική στιγμή να ανανεωθείς, να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του.

Διάβασε επίσης: Βγαίνεις ραντεβού με τους λάθος άντρες; 5 τρόποι για να σταματήσεις!