Έρευνα: Πόσος καιρός χρειάζεται για να ξεπεράσεις τον πρώην σου

06.04.2019
Έρευνα: Πόσος καιρός χρειάζεται για να ξεπεράσεις τον πρώην σου
Κι όμως... Ένας μέσος όρος υπάρχει.

Όλες οι φίλες σου, σου λένε «προχώρα μπροστά». Πρέπει να τον ξεπεράσεις άλλωστε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν έχει σημασία αν ήσουν μαζί του για μερικούς μήνες ή παντρευτήκατε και κάνατε παιδιά, η φάση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Έχει νόημα λοιπόν να μάθεις πόσο καιρό θα σου πάρει να τον ξεπεράσεις - θα είναι μέρες, μήνες ή χρόνια; Υπάρχει απάντηση στην αρχαία αυτή ερώτηση που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να βγεις από το τούνελ;

Διάβασε επίσης: 10 σημάδια πως δεν σ' έχει ξεπεράσει

Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από το πόσο καιρό θα χρειαστείς για να ξεπεράσεις μια σχέση που έχει τελειώσει. Μερικοί λένε ότι χρειάζεται το διπλάσιο από τη διάρκειά της σχέσης, άλλοι πιστεύουν ότι συμβαίνει μόνο όταν συναντάς κάποιον άλλο και η Charlotte από το Sex and the City είναι ανένδοτη ότι διαρκεί το μισό χρόνο από όσο κράτησε μια σχέση, για να προχωρήσεις πραγματικά σε μια άλλη μετά από έναν χωρισμό.

Παρόλο που δεν υπάρχει μία σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όλοι περνούν κατά μέσο όρο 18 μήνες από τη ζωή τους προσπαθώντας να ξεπεράσουν κάποιον χωρισμό. Αυτή η περίοδος των 18 μηνών, μάλιστα, φέρεται να αναφέρεται σε τρεις μεγάλους χωρισμούς κάτι που σημαίνει ότι αναλογούν περίπου έξι μήνες στον καθένα.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το OnePoll εξηγεί ότι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσο μεγάλα χρονικά κομμάτια, είναι ότι ένας χωρισμός αποσυντονίζει τη ζωή μας. Ξαφνικά πρέπει να συνηθίσουμε να κάνουμε πράγματα μόνοι, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε σπίτι, φίλους και να αρχίσουμε να δημιουργούμε μια ταυτότητα που βασίζεται σε εμάς ως single και όχι σαν ζευγάρι.

Οι σχέσεις είναι ένα βασικό κομμάτι της ταυτότητάς μας και έτσι o επαναπροσδιορισμός τους μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο.

Διάβασε επίσης: Κι όμως, ο χωρισμός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου!

Εάν περνάς έναν χωρισμό, είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου χώρο, χρόνο και συμπόνια καθώς σίγουρα θα βιώνεις σκαμπανεβάσματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειαστείς αρκετούς μήνες για να ξεπεράσεις μια σχέση και είναι σημαντικό να επεξεργαστείς τα συναισθήματα σου και να δεχτείς ότι θα υπάρχουν μέρες με τα πάνω και τα κάτω τους. Είναι ένα κομμάτι της ζωής που οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να περάσουν και δεν υπάρχει «κάτι να που ταιριάζει σε όλους».

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι καλύτερο να έχεις αγαπήσει και να χάσεις από το να μην έχεις αγαπήσει καθόλου.