Έχεις επέτειο και θέλεις να μοιραστείς φωτογραφία στα social media; Ξανασκέψου το καλύτερα!

07.03.2019
Έχεις επέτειο και θέλεις να μοιραστείς φωτογραφία στα social media; Ξανασκέψου το καλύτερα!
Και ιδού γιατί...

Η επέτειος της σχέσης σου πλησιάζει και εκτός από το να σκεφτείς ποιο είναι το ιδανικό δώρο για τον σύντροφο σου, πού θα πας να γιορτάσεις και τι πρόκειται να φορέσεις, υπάρχει ένα από τα αναπόφευκτα ερωτήματα που τίθενται όταν γιορτάζουμε γενικότερα: θα ανεβάσεις φωτογραφία για την επέτειο σας σας social media; Και είναι μια καλή ερώτηση.

Εξάλλου, μια φωτογραφία με τον "καλό" σου, είναι βέβαιο ότι θα δείξει στους followers σου, πόσο πολύ τους σκέφτεσαι σε τέτοιες περιστάσεις (για να μην αναφέρουμε τον ποταμό των likes που έπεται). Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την ανάρτηση μιας τέτοιας φωτογραφίας. Και όχι, δεν αναφερόμαστε απλώς για τον κίνδυνο να προκαλέσεις συναισθήματα ζήλειας (και ίσως το κακό μάτι) εξαιτίας της άψογης φωτογραφίας και της συναισθηματικής σου λεζάντας.

Σύμφωνα με τον Δρ Gary Brown, ένα εξέχοντα θεραπευτή σχέσεων και ζευγαριών από το Λος Άντζελες, δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη απάντηση ως προς το αν θα πρέπει να δημοσιεύσεις στα social media μια φωτογραφία για την επέτειό σας. Ωστόσο, τονίζει ότι υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις αν είναι κακή ιδέα να ανεβάσεις αυτή τη φωτογραφία.

«Πρώτα απ 'όλα, ρώτησε τον εαυτό σου: Εσύ και ο σύντροφος σου δημοσιεύετε συχνά τέτοιες φωτογραφίες στα social media;» λέει στο Elite Daily.

Με άλλα λόγια, αν ο σύντροφος σου είναι ένα άτομο που θέλει να κρατήσει εκτός social media τη σχέση σας και δεν αισθάνεται άνετα με το να δημοσιεύει την προσωπική του ζωή στα social media τότε μπορεί να χρειαστεί να το ξανασκεφτείς πριν ανεβάσεις αυτή τη φωτογραφία. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις, είναι να προκαλέσεις τυχαία οποιαδήποτε ένταση στη σχέση σου, ειδικά στην επέτειό σας, όπου πρέπει απλώς να γιορτάζεις και να απολαμβάνεις την παρέα του άλλου. Αφιέρωσε λοιπόν μια στιγμή για να εξετάσεις τις συνήθειες του στα social media. Εάν έχει ήδη δημοσιεύσει μια φωτογραφία από σας τους δύο μαζί (ή αν δεν τον ενοχλεί που ανεβάζεις εσύ), τότε είσαι πιθανώς ασφαλής να τη δημοσιεύσεις. Διαφορετικά, αξίζει να έχεις μια γρήγορη κουβέντα για να αποκτήσεις μια αίσθηση για το αν θα τον έκανε να αισθανθεί άβολα, με οποιονδήποτε τρόπο, μια τέτοια φωτογραφία, και αν ναι, για ποιο λόγο.

Ένα άλλο πράγμα που ίσως χρειαστεί να λάβεις υπόψη είναι το γιατί θέλεις να ανεβάσεις φωτογραφία. Εάν η πρόθεσή σου είναι απλώς να υπερηφανευτείς για τον καλό σου ή απλώς να τιμήσεις τη σχέση που χτίζετε μαζί, τότε αυτός είναι αρκετά καλός λόγος για να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία σας. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλεις να την ανεβάσεις για να κάνεις τον πρώην σου (ή την πρώην του) να ζηλέψει ή για κάποιον άλλον παρόμοιο λόγο που προέρχεται από την ανασφάλεια σχετικά με τη σχέση σας, τότε ίσως θα χρειαστεί να το επανεξετάσεις. Μπορεί να είναι δελεαστικό να αναζητήσεις την επιβεβαίωση που έρχεται με τα likes, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να αντιμετωπίσεις το υποκείμενο ζήτημα με άμεσο τρόπο.

Έχει σημασία το πόσο καιρό είστε μαζί; Σύμφωνα με τον Δρ Brown, είναι απολύτως αποδεκτό να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία σας στα social media, ανεξάρτητα από το αν είναι η επέτειος ενός μηνός ή ενός έτους.

«Αν δεν έχετε δημοσιεύσει πριν στα social media φωτογραφία ως ζευγάρι, αυτό θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να το κάνετε - εφ 'όσον και οι δύο συμφωνείτε», προσθέτει. «Είναι πάντα καλύτερο να υπάρχει μια συμφωνία για το τι αρέσει και στους δυο σας».

Τελικά, μόνο εσύ και ο αγαπημένος σου μπορείτε να αποφασίσετε αν η δημοσίευση μιας φωτογραφίας στα social media για την επέτειό σας είναι η καλύτερη κίνηση.