5 φράσεις που θα κάνουν τη σχέση σου καλύτερη

05.04.2019
5 φράσεις που θα κάνουν τη σχέση σου καλύτερη
Εσύ τι από αυτά λες καθημερινά στο σύντροφο σου;

Σε κάθε σχέση, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο και οι δυο γνωρίζουν τις "αποχρώσεις" του άλλου - τους στόχους, τους φόβους και τους τρόπους επικοινωνίας. Το τελευταίο από αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά μια μικρή επιβεβαίωση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αν έχεις υπόψη σου μερικές θετικές, ενθαρρυντικές φράσεις, θα μπορείς να ενισχύσεις τον δεσμό σου με έναν τρόπο που ποτέ δεν περίμενες.

Δες και αυτό: Έχεις επέτειο και θέλεις να μοιραστείς φωτογραφία στα social media; Ξανασκέψου το καλύτερα!

Εκτός από την αποφυγή κάποιων συμπεριφορών που καταστρέφουν τη σχέση, η τακτική επιβεβαίωση μπορεί να αλλάξει όλο το "παιχνίδι" για τους δυο σας. Ανεξάρτητα από το αν η σχέση σας είναι ευτυχισμένη, υγιής και ασφαλής, ή αντιμετωπίζετε μερικές προκλήσεις, η ικανότητά σας να εκφράζετε αποτελεσματικά τα συναισθήματα σας, θα σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο αγαπημένοι.

Παρακάτω, η ειδικός σχέσεων και αρθρογράφος April Masini και η θεραπεύτρια Rachel Thomasian μοιράζονται μερικές φράσεις που θα σε βοηθήσουν να εκφράσεις την αγάπη και την εκτίμηση σου:

"Είσαι τόσο καλός στο ..."
"Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία μιας ρομαντικής σχέσης είναι το πώς αισθάνεται ο σύντροφός σου όταν είναι μαζί σου", λέει η Masini. Η ίδια υποστηρίζει ότι αυτή η δήλωση θα τον βοηθήσει να χτίσει την εμπιστοσύνη του, η οποία μπορεί να εδραιώσει τον δεσμό σας. "Αν πεις στο σύντροφο σου το πόσο καλός είναι σε κάτι, ενισχύεις την αυτοεκτίμησή του".

Η Thomasian συμφωνεί. "Το 'Σ 'αγαπώ' είναι μια προφανής επιβεβαίωση της σχέσης, αλλά αν μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο για το λόγο που τον αγαπάς, δίνεις στις λέξεις περισσότερη δύναμη. Ειδικά αν υπάρχει κάποια αμφιβολία στη σχέση, τον βοηθά να γνωρίζει ότι δεν τον αγαπάς τυφλά, αλλά το κάνεις λόγω συγκεκριμένων στοιχείων που φέρνει στη σχέση".

Αυτό το είδες; Με αυτό το κόλπο θα κάνει ό,τι του ζητήσεις

"Είμαι τυχερή που είμαι μαζί σου"
"Όταν αφιερώνεις μια στιγμή από την ημέρα σου και από όλους τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας για να υπενθυμίσεις στον σύντροφο σου (και στον εαυτό σου) πόσο τυχερή είσαι που είσαι μαζί του, έρχεστε πιο κοντά σα ζευγάρι και εκείνος αισθάνεται καλύτερα.

"Είμαι περήφανη για αυτό που έχουμε χτίσει μαζί"
Σύμφωνα με την Thomasian, λέγοντας στο σύντροφό σου ότι όχι μόνο είσαι περήφανη για αυτόν ως άτομο, αλλά και για αυτό που έχετε πετύχει ως ομάδα, "ενισχύει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αυτό μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα". "Υπάρχει δύναμη στο να επισημάνετε πόσο μακριά έχετε φτάσει και όσα έχετε κάνει μαζί, καθώς βλέπετε τους εαυτούς σας να κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον, και δημιουργείτε μια αίσθηση ενότητας, εκτίμησης και σταθερότητας".

"Νιώθω ασφαλής μαζί σου"
Λέγοντας στο σύντροφο σου ότι αισθάνεσαι ασφαλής μαζί του, ενισχύεις την εμπιστοσύνη του επιβεβαιώνοντας το ρόλο του στη σχέση. "Οι καλύτερες σχέσεις μας φέρνουν άνεση και ένα αίσθημα ασφάλειας", λέει η Thomasian. "Μια τέτοια φράσει μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται ξεχωριστός και να καταβάλει προσπάθεια για να προσφέρει αυτή την αίσθηση πιο συνειδητά".

Διάβασε επίσης: 7 τρόποι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό σε μια μακροχρόνια σχέση

"Σε σέβομαι και σε εκτιμώ"
"Ο σεβασμός και η εκτίμηση βρίσκονται στο επίκεντρο της αγάπης, και δεν υπάρχει τίποτα σαν κάποιο σου δίνει επαίνους για το καλό που κάνεις", λέει η Thomasian. "Ακόμα κι αν περνάτε δύσκολες στιγμές σα ζευγάρι, θα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά αν θυμάται ότι τον εκτιμάς".

Η Masini προσθέτει ότι ένας τρόπος για να εκφράσεις τον σεβασμό σου είναι να τον επικροτήσεις για το πόσο καλά τα πάει στη δουλειά του. "Το να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις καθημερινά είναι σημαντικό για τους περισσότερους", εξηγεί. "Είναι μια ώθηση για αυτοεκτίμηση. Φυσικά, θέλει να νιώθει ελκυστικός, αλλά αυτές οι ευκαιρίες έρχονται συχνά, ενώ το πρώτο είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται".