Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να τερματίσεις άμεσα τη σχέση σου

27.10.2019
Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να τερματίσεις άμεσα τη σχέση σου
Για να μη λες ότι δεν σε προειδοποιήσαμε!

Όλες θέλουμε η σχέση μας να πηγαίνει καλά, αλλά μερικές φορές πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα, να πούμε «αρκετά μέχρι εδώ» και να προχωρήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που μερικές φορές δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσεις. Και αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να το παραδεχτείς ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει η σχέση σου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να το τελειώσεις.

Δες παρακάτω 10 από τα σημάδια που "κρούουν" τον κώδωνα του κινδύνου για τη σχέση σου.

Διάβασε επίσης: Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

1. Οι φίλοι και η οικογένειά σου πιστεύουν ότι πρέπει να τη διαλύσεις

Πρέπει να υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους οι έμπιστοι φίλοι και η οικογένειά σου, σου λένε ότι πρέπει να το διαλύσεις. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν μόνο το καλύτερο για σένα. Εάν εκφράσουν την ανησυχία τους για τη σχέση σου, ίσως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει, ένα προειδοποιητικό σημάδι.

2. Είστε ο μόνη που προσπαθεί να το κάνει να λειτουργήσει

Οποιαδήποτε σχέση απαιτεί σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Εάν νιώθεις ότι είσαι η μόνη που σηκώνει το βάρος για να κάνει τη σχέση να λειτουργήσει, τότε ίσως είναι καλύτερο να την τερματίσεις.

3. Μένεις στη σχέση σου από φόβο

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει κανένας καλύτερος για εσένα εκεί έξω; Τι θα συμβεί αν καταλήξεις μόνη σου εάν διαλύσεις τη σχέση σου; Ο φόβος του «τι θα συμβεί εάν» δεν πρέπει ποτέ να είναι ο λόγος για τον οποίο μένεις μαζί με κάποιον που δεν θέλεις.

4. Αισθάνεσαι ότι σου φέρεται υποτιμητικά ο σύντροφός σου

Οι λέξεις ή οι πράξεις του συντρόφου σου σε υποτιμούν. Σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είσαι. Ο άνθρωπος που είναι σημαντικός για σένα πρέπει να πιστεύει σε σένα, να μην σε κάνει να νιώθεις ότι αξίζεις λιγότερα.

5. Μένεις στη σχέση λόγω της κοινωνικής πίεσης

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν είσαι σε σχέση με κάποιον που έχεις παρουσιάσει στους φίλους ή την οικογένειά σου. Θα αισθάνεσαι αδέξια να τους απολογηθείς, αν το διαλύσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάζεις την ευτυχία σου μόνο και μόνο λόγω κοινωνικής πίεσης.

Αυτό το διάβασες; 5 φράσεις που θα κάνουν τη σχέση σου καλύτερη

6. Ο σύντροφός σου, παρουσιάζει σημάδια βίας.

Κανείς δεν πρέπει ποτέ να δέχεται βία και ειδικότερα από τον ίδιο του τον σύντροφο. Αν ο σύντροφός σου αρχίσει να σου επιτίθεται ή ακόμα και να δείχνει οποιαδήποτε ένδειξη βίας, ήρθε η ώρα να του δείξεις την πόρτα ή εσύ η ίδια πρέπει να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

7. Αισθάνεσαι να τον ζηλεύεις και να είσαι καχύποπτη

Όταν ο σύντροφός σου βγαίνει, νομίζεις ότι είναι με κάποιαν άλλη. Όταν τσεκάρει το τηλέφωνό του, ρίχνεις μια ματιά για να επιβεβαιώσεις ότι δεν ψάχνει κάποιαν ανταγωνίστρια σου. Το θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης είναι η εμπιστοσύνη. Μόλις η ζήλια και η καχυποψία την ταρακουνήσουν, ίσως να χρειάζεται να ξανασκεφτείς τη σχέση σου.

8. Εσείς ή ο σύντροφός σου εξακολουθείτε να είστε κολλημένοι με μια προηγούμενη σχέση

Μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να μένουν μόνοι τους για να διευθετήσουν τα ανεπίλυτα συναισθήματά τους. Εάν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τελειώσει την προηγούμενη σχέση σου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο πριν ξεκινήσεις μια νέα σχέση.

9. Έχεις χωρίσει και έχεις επιστρέψει πολλές φορές

Η σχέση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και στους δυο σας και στους ανθρώπους γύρω σας. Άλλοι που μπορεί να θέλουν να είναι μαζί σου ίσως να το ξανασκέφτονται αν γνωρίζουν την τακτική σου. Η ουσία των σχέσεων είναι ότι σου δίνουν την αίσθηση της σταθερότητας. Έτσι, εάν η σχέση σου λειτουργεί σαν διακόπτης, δεν είναι πλέον σταθερή.

10. Νιώθεις περισσότερη μοναξιά απ 'ότι αν είσαι μόνη.

Ενώ είναι εντάξει να αισθανθείς μοναξιά κάποια στιγμή, δεν είναι εντάξει να αισθάνεσαι πάντα μοναξιά όταν είσαι σε μια σχέση. Ειδικά όταν αισθάνεσαι πιο απομονωμένη από ότι εάν είσαι μόνη σου. Και τα δύο μέρη πρέπει να περιβάλλουν το ένα το άλλο με αγάπη και να μην κάνουν ο ένας τον άλλον να αισθάνεται πιο άδειος.