Πόσο καιρό μένουν μαζί συνήθως τα ζευγάρια πριν τον γάμο;

17.10.2019
Πόσο καιρό μένουν μαζί συνήθως τα ζευγάρια πριν τον γάμο;
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα αποκαλύπτει τα στατιστικά

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις στην ανακοίνωση ενός γάμου, αφορά στον καιρό που το ζευγάρι ήταν μαζί πριν αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα.

Δες και αυτό: «Διαζύγιο ύπνου»: Ο τρόπος να βελτιώσεις τη σχέση σου αν ο σύντροφος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το βρετανικό site Bridebook.co.uk, στην οποία συμμετείχαν 4.000 παντρεμένα ζευγάρια, ο μέσος όρος "κοινής πορείας" των ζευγαριών πριν το γάμο είναι 4,9 χρόνια.

Οι ερευνητές ανέλυσαν περαιτέρω αυτό το διάστημα, καταλήγοντας ότι η συνήθης χρονική πορεία μιας σχέσης περιλαμβάνει 1,4 χρόνο (17μήνες) στον οποίο το ζευγάρι "βγαίνει", πριν συγκατοικήσει για άλλους 22 μήνες. Στη συνέχεια αρραβωνιάζεται- κατάσταση που κρατάει για περίπου άλλους 20 μήνες, μέχρι τελικά να παντρευτεί. Συνολικά, ο μέσος όρος συγκατοίκησης πριν το γάμο, ανέρχεται στα 3,5 χρόνια.

Αυτό το είδες; Τα 6 μυστικά ενός ευτυχισμένου γάμου σύμφωνα με τον Tom Hanks ο οποίος είναι παντρεμένος για 31 χρόνια!

Από την ίδια έρευνα, προέκυψαν και συμπληρωματικά στατιστικά, σύμφωνα με τα οποία κάθε άτομο έχει κατά μέσο όρο δύο "σοβαρές" σχέσεις πριν παντρευτεί, ενώ οι γυναίκες παντρεύονται στα 30,8 τους χρόνια (σε αντίθεση με τα 22,6 στη δεκαετία του '70). Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για τους άνδρες είναι τώρα τα 32,8 χρόνια, σε σχέση με τα 24 στα '70s.

Πάντως, το 95% των ζευγαριών σύστησε το γάμο ως βήμα στη σχέση και το 85% δήλωσε ότι αυτή η κίνηση δυνάμωσε τη σχέση τους.

Διάβασε επίσης: Μυστικά στις σχέσεις: Τι πρέπει να μοιραστείς και τι να κρύψεις από το σύντροφο σου;