Νιώθεις ότι τα έχετε πει όλα; Δεν είσαι η μόνη - Ιδού μερικά θέματα που μπορεί να ξεκινήσουν... φρέσκες συζητήσεις

31.03.2020
Νιώθεις ότι τα έχετε πει όλα; Δεν είσαι η μόνη - Ιδού μερικά θέματα που μπορεί να ξεκινήσουν... φρέσκες συζητήσεις
Αν είσαι πολύ καιρό με τον σύντροφο σου, μπορεί μερικές φορές να νιώθεις σαν να έχετε μιλήσει για τα πάντα. Και ειδικά σε μια περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης σαν αυτήν που βιώνουμε, θα είστε πιο πολλή ώρα μαζί και θα πρέπει να βρείτε πράγματα να πείτε. Έχετε πει τις ιστορίες σας, έχετε μοιραστεί τα όνειρά σας και γνωρίζει ο καθένας σχεδόν τα πάντα για τον άλλον. Πλέον, αισθάνεσαι σαν να μην έχετε τίποτα δημιουργικό, ενδιαφέρον ή σημαντικό να πείτε. Τι κάνετε στη συνέχεια;

Αυτό μπορεί να είναι σίγουρα ένα σημείο καμπής σε μια μακρόχρονη σχέση, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού - ειδικά επειδή όσο περισσότερο ανησυχείς για να βρεις κάτι νέο να πεις, τόσο χειρότερο θα φανεί. «Σταμάτησε να προσπαθείς να μιλήσεις για “νέα” πράγματα», λέει στο Bustle ο Δρ. Josh Klapow, κλινικός ψυχολόγος. «Η πνευματική πίεση όταν προσπαθείς να σκεφτείς κάτι νέο μπορεί εύκολα να πάρει τον έλεγχο του κλίματος της συνομιλίας». Είναι τελείως εντάξει για να αφήσεις τα πράγματα να κυλίσουν φυσικά, να συζητήσετε για την επικαιρότητα ή απλά να κάτσετε ήσυχα και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου.

Είναι επίσης εντάξει να μιλάτε για το ίδιο πράγμα περισσότερες από μία φορές. «Εάν είσαι καιρό με τον συντροφο σου, τότε μπορείτε να επανεξετάσετε παλιά θέματα», λέει ο Klapow.

Με αυτό κατά νου, διάβασε για μερικούς ενδιαφέροντες τρόπους για να ξεκινήσεις μια συζήτηση, ακόμα κι αν αισθάνεσαι σαν να έχετε ήδη μιλήσει για όλα.

Διάβασε και αυτό: 5 τρόποι να προστατεύσεις το δέρμα των χεριών σου από το συχνό πλύσιμο

Κάντε Σχέδια για το Μέλλον

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κουβεντιάσατε μαζί για το μέλλον σας; Ακόμα και αν το κάνατε την προηγούμενη μέρα, μιλήστε για το τι θα θέλατε να κάνετε τα επόμενα πέντε χρόνια, πού θέλετε να ταξιδέψετε, πώς βλέπετε τη σταδιοδρομία σας και ούτω καθεξής. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά που ζούμε στις μέρες μας, κάποτε θα τελειώσουν.

«Είναι διασκεδαστικό να ονειρεύεσαι και να ενθουσιάζεσαι για τις ελπίδες, τις επιθυμίες και τους πόθους σου», λέει η θεραπεύτρια σχέσεων και γάμων, Christie Tcharkhoutian. «Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα».

Μιλήστε για το παρελθόν

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι απίστευτα ενδιαφέρον να μιλήσετε για ιστορίες από το παρελθόν σας. «Είμαι σίγουρη ότι έχετε καλύψει τα βασικά, αλλά προσπαθήστε να εμβαθύνετε αποκαλύπτοντας ο ένας στον άλλον μυστικά της παιδικής ηλικίας ή λέγοντας παλιές οικογενειακές ιστορίες» λέει η Tcharkhoutian. «Η ανταλλαγή παιδικών αναμνήσεων και αστείων οικογενειακών ιστοριών μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά».

Μάθε περισσότερα για τις επιρροές του και τις πηγές έμπνευσης του

Ρώτησε τον για τους ήρωες ή τους ανθρώπους και τα πράγματα που τον επηρεάζουν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, των αγαπημένων του συγγραφέων, των πολιτικών προσωπικοτήτων κλπ. «Αυτή η ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα για τον σύντροφο σου και τους ανθρώπους που έχουν διαμορφώσει τη ζωή του», λέει στο Bustle ο σύμβουλος σχέσεων Jonathan Bennett. «Μπορείς να αποκτήσεις μεγαλύτερη κατανόηση των αξιών και των επιλογών του συντρόφου σου»

Δες και αυτό και κράτα ό,τι σου κάνει "κλικ", όλο και κάτι θα σου ταιριάξει: Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

Μιλήστε για πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει

Ένας άλλος τρόπος να μάθεις περισσότερα για το παρελθόν του άλλου είναι να συζητήσετε για τις απογοητεύσεις. «Πρόκειται για μια" βαθιά "ερώτηση που δεν ταιριάζει σε ξεχωριστές στιγμές», λέει ο Bennett. «Αλλά, η μεγαλύτερη απογοήτευση ενός ατόμου στη ζωή του μπορεί να αποκαλύψει πολλά γι 'αυτόν».

Εάν η διάθεση είναι σωστή, το να ανοιχτείς για παλιά λάθη ή χαμένες ευκαιρίες μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ολοκαίνουργιες συζητήσεις. «Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να αισθανθείτε πιο ευάλωτοι μεταξύ σας», λέει ο Bennett.

Ρώτησε τον τι θα άλλαζε

Εάν ο σύντροφός σου μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα από το παρελθόν του, τι θα ήταν; Τι θα έκανε διαφορετικά, αν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω;

«Αυτές οι ερωτήσεις, σου δείχνουν περισσότερα για τον σύντροφό σου, τι μπορεί να μετανιώσει, τι τον εμπνέει και τι του φέρνει ευτυχία», λέει η θεραπεύτρια Bush Kimberly Hershenson.

Ως μπόνους, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις ως ένα ζευγάρι που προχωράει μπροστά. Γνωρίζοντας για το τι μετανιώνει ο σύντροφος σου, μπορείτε να δουλέψετε μαζί ως ζευγάρι για να εξασφαλίσετε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί».