Τεστ: ελεύθερο πουλί ή για πάντα μαζί

13.01.2009
Ποιά δύναμη κατευθύνει την ερωτική σου ζωή; Είσαι έτοιμη για το "για πάντα μαζί" ή μήπως προτιμάς να ζήσεις ελεύθερο πουλί; Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις και μάθε αν το 2009 είναι η χρονιά που θα ντυθείς νυφούλα ή όχι.

Ποιά δύναμη κατευθύνει την ερωτική σου ζωή; Είσαι έτοιμη για το "για πάντα μαζί'" ή μήπως προτιμάς να ζήσεις ελεύθερο πουλί; Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις και μάθε αν το 2009 είναι η χρονιά που θα ντυθείς νυφούλα ή όχι.

1. Όταν βαριέσαι σε μια σχέση

α) τρέχεις με ελαφριά πηδηματάκια

β) μένεις για λίγο για να δεις πού θα πάει

γ) ψάχνεις τρόπους για να αναζωπυρώσεις το πάθος


2. Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο με τις κολλητές

α) κουτσομπολεύετε τα πάντα

β) βγαίνετε για να ψαρέψετε άντρες

γ) μαγειρεύεις και τις καλείς σπίτι


3 Αν μείνεις μόνη για καιρό, αυτό σημαίνει πως:

α) χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου

β) δεν έχεις βρει τον σωστό ακόμα

γ) όταν υπάρχουν τα one night stands, γιατί να κάνεις σχέση


4 O κολλητός σου διοργανώνει το πάρτυ της χρονιάς. Τι απαντάς στην πρόσκληση;

α) θα έρθω αργότερα γιατί έχω πολλές υποχρεώσεις.

β)τέλεια! Ευκαιρία να κάνω νέες γνωριμίες

γ) Αν μπορεί και ο καλός μου θα έρθουμε

5. Το αγόρι σου θα αργήσει να επιστρέψει σπίτι απόψε. Τι κάνεις;

α) αποκοιμιέσαι με ένα βιβλίο

β) βγαίνεις μέχρι πρωίας

γ) τον περιμένεις να επιστρέψει γεμάτη ανυπομονησία


6. Η κολλητή σου δεν έχει χρόνο να σε δει απ' όταν παντρεύτηκε. Τι σκέφτεσαι;

α) πως προσπαθεί να βάλει τάξη στη νέα της ζωή

β) πως σε έχει γράψει

γ) πως έτσι κάνουν οι παντρεμένες γυναίκες


7. Σε καλούν σε ένα πάρτυ ου είσαι η μόνη εργένισσα. Πώς νιώθεις;

α) είσαι έτοιμη να βάλεις τα κλάματα

β) δεν σε νοιάζει αφού μπορείς να υπερηφανευτείς για το πόσο ωραία περνάς ως εργένισσα

γ) ικετεύεις έναν φίλο να σε συνοδεύσει

8. Τι προτιμάς να κάνεις τα Σ/ Κ;

α) μένεις σπίτι γιατί έχεις πολλά να κάνεις

β) ξενυχτάς με φίλους

γ) ρομαντικές αποδράσεις με το άλλο σου μισό


9. Ο καλός σου παίρνει απόσπαση απ' τη δουλειά σε άλλη πόλη. Εσύ:

α) εντάξει, υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα

β) πάμε γι' άλλα

γ) μετακομίζεις κι εσύ γιατί δεν μπορείς να ζήσεις μακρυά του


10. Βρίσκεστε σε ένα πάρτυ και μια ξένη τον γδύνει με τα μάτια της. Τι κάνεις;

α) του λες πως έχεις πονοκέφαλο και πρέπει να φύγετε

β) καρφώνεις κι εσύ κάποιον άλλο

γ) την κοιτάς γεμάτη μίσος δίνοντας να καταλάβει πως είναι δικός σου

Περισσότερα α) = Δεν μπορώ να μείνω μόνη

Πρέπει να είσαι σε μια σχέση για να νιώθεις πληρότητα. Δεν μπορείς ούτε να φανταστείς ένα μοναχικό μέλλον και κάθε φορά που μένεις μόνη ψάχνεις για τον επόμενο. Όταν μπαίνεις σε μια σχέση, κάνεις τα πάντα για να την οδηγήσεις στην σοβαρότερη δέσμευση

Από που αντλείς δύναμη: λατρεύεις τον χρόνο που μπορείς να περάσεις μαζί με τον εκάστοτε αγαπημένο σου, ταξιδεύοντας ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο. Όταν βλέπεις πως ο δεσμός βαλτώνει, κάνεις τα πάντα (στην κρεβατοκάμαρα και έξω από αυτή) για να αναζωογονήσεις το πάθος.

Η αδυναμία σου: πιστεύεις πως να μείνεις μόνη θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, γι αυτό και επιδίδεσαι σε ένα ατέρμονο παιχνίδι γοητείας για να τον κρατάς στην τσίτα. Η ζήλια που μπορεί να αισθανθείς, σε παρασύρει σε ακρότητες και εκβιασμούς (ψεύτικη εγκυμοσύνη για παράδειγμα).

Τι να κάνεις: μπορεί ο γάμος να μην είναι ο πρωταρχικός σου στόχος, όμως αυτή η ανάγκη που νιώθεις να είσαι διαρκώς κομμάτι μιας σχέσης, δεν είναι υγιής. Γιατί δεν προσπαθείς να δώσεις λίγη από την ενέργεια που χαραμίζεις σε ξεθυμασμένες σχέσεις στη δουλειά, στους φίλους ή σε άλλα ενδιαφέροντα; Το όφελος που θα αποκομίσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν γάμο με ημερομηνία λήξης.

Περισσότερα β) = Θα ζήσω ελεύθερο πουλί
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία κι εσύ γνωρίζεις πολύ καλά πως να την αξιοποιείς με κάθε τρόπο. Σίγουρα δεν ζηλεύεις τα αγκαλιασμένα ζευγαράκια που συναντάς και ούτε σου λείπει το νυφικό και το πέπλο για να νιώσεις ευτυχισμένη. Πολλές φορές επικρίνεις και κοροϊδεύεις τις δεσμευμένες φίλες σου και φτύνεις τον κόρφο σου, όταν σου εύχονται ''και στα δικά σου''.

Από που αντλείς δύναμη: ποτέ δεν βαριέσαι να μένεις μόνη. Πολλές φορές παίρνεις ευχαρίστηση από απλά πράγματα όπως μια ζεστή σοκολάτα με θέα το βουνό. Οι γύρω σου θαυμάζουν την αυτάρκεια και τον ενθουσιασμό σου για τη ζωή.

Η αδυναμία σου: πολλές φορές δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με τους γύρω και να βρεις σημείο επαφής με το αντίθετο φίλο. Οι άντρες σε φοβούνται και διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Πρόσεξε μην χάσεις το μέτρο και χρειαστεί να πάρεις μέτρα για το ράφι που κινδυνεύεις να μείνεις για πάντα.

Τι να κάνεις: κάνε τα πράγματα που σου αρέσουν χωρίς να βάζεις παρωπίδες. Μην φοβάσαι να δείξεις το ενδιαφέρον σου σε κάποιον που επιθυμείς, απλά επειδή φοβάσαι την απόρριψη. Και που ξέρεις! Ένας άντρας ανεξάρτητος και μπον βιβέρ σαν εσένα μπορεί να βρεθεί στο διάβα σου και να προχωρήσετε μαζί για μια ζωή.

Περισσότερα γ) = Τη μοναξιά φοβάμαι...χωρίς εσένα δεν κοιμάμαι

Παρόλο που είσαι ένα πολύ ζωντανό άτομο, περικυκλωμένο από δεκάδες φίλους, στα ερωτικά σου την πατάς. Οι άντρες που έχεις δίπλα σου, πνίγονται από την υπερβολική αγάπη και την εμμονή σου με την δέσμευση και τον γάμο. Σίγουρα ονειρεύεσαι καθημερινά τον ένα τον κύριο Σωστό που θα έρθει για να μείνει στη ζωή σου.

Από που αντλείς δύναμη: αγαπάς τα πράγματα που μπορείς να μοιράζεσαι με κάποιον. Δεν είσαι σε μια σχέση μόνο για το τυπικό της κομμάτι αλλά προτιμάς τους ουσιαστικούς πνευματικούς κυρίως δεσμούς.

Η αδυναμία σου: ενθουσιάζεσαι υπερβολικά από την αρχή της όποιας σχέσης σου προκύπτει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσγειώνεσαι ανώμαλα κάθε φορά που εκείνος ο δήθεν εκλεκτός πηγαίνει στο περίπτερο για τσιγάρα και δεν επιστρέφει ποτέ.

Τι να κάνεις: ξεκόλλα από την εμμονή που έχεις με τον γάμο. Μια σχέση χρειάζεται γερά θεμέλια για να προχωρήσει πιο σοβαρά και αρκετό χρόνο για να ανθίσει. Τέλος, μπορείς να αξιοποιήσεις όλες εκείνες τις δραστηριότητες που σε κάνουν χαρούμενη και δεν απαιτούν δύο άτομα για να τις ζήσεις.