Σφραγισμένη χείλη: οι 8 απαγορευμένες ατάκες

23.01.2009
Μήπως οι παρακάτω οκτώ φράσεις αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο που έχεις για να μιλήσεις στον αγαπημένο σου; Μπορεί να μοιάζουν αθώες, αλλά μην ξεγελιέσαι. Αυτές οι οκτώ ατάκες μπορούν να ρίξουν πρόωρους τίτλους τέλους στο ειδύλλιο με τον καλό σου. Κράτα τα χείλη σου σφραγισμένα και μην τις ξεστομίσεις ποτέ.

Μήπως οι παρακάτω οκτώ φράσεις αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο που έχεις για να μιλήσεις στον αγαπημένο σου; Μπορεί να μοιάζουν αθώες, αλλά μην ξεγελιέσαι. Αυτές οι οκτώ ατάκες μπορούν να ρίξουν πρόωρους τίτλους τέλους στο ειδύλλιο με τον καλό σου. Κράτα τα χείλη σου σφραγισμένα και μην τις ξεστομίσεις ποτέ.

1. ''Ο πρώην μου θα το έκανε αλλιώς''

Όλες έχουμε κάποιον πρώην που μαζί του μάθαμε πως να αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις μέσα σε μία σχέση. Όμως, ο άντρας που έχεις αυτή τη στιγμή στο πλευρό σου, θέλει να νιώθει μοναδικό και όχι σαν μια κακή συνέχεια την προηγούμενης κακής ιστορίας αγάπης που έζησες. Μπορείς να του μιλήσεις ανοιχτά και εξαρχής για τα θέλω και τις προσδοκίες σου και όχι να του πετάς σπόντες για πρώην όσο είστε μαζί. Μην μιλάς με τρόπο που δείχνει πως σε απασχολεί το παρελθόν, ακόμα!

2. ''Αγάπη μου είμαι πολύ κουρασμένη για να σε βοηθήσω σε αυτό που μου ζήτησες''

Σίγουρα δεν λες ψέματα. Όντως νιώθεις εξαντλημένη από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά. Η καριέρα δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την σχέση σου. Θυμήσου πως και ο καλός σου είναι τόσο εξαντλημένος όσο εσύ. Αν αυτό που σου ζητάει είναι κάτι που επείγει, κάνε την καρδιά (και το κουρασμένο κορμί σου) πέτρα και μην του χαλάς το χατίρι. Όμως, αυτά που μπορείς να κάνεις αύριο, άφησέ τα για αύριο. Αυτό που μπορείς να του πεις χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τη σχέση, είναι πως σήμερα, για παράδειγμα θέλεις να ξεκουραστείς και να διασκεδάσετε ο ένας με τη συντροφιά του άλλου.

3. ''Μάλλον θα πρέπει να χωρίσουμε''

Είσαι μία από τις πολλές κοπέλες που βλέπουν την απειλή χωρισμού ως τον μόνο τρόπο για να ακουστεί η άποψή τους και για να λύσουν τα προβλήματα της σχέσης τους. Όμως σκέψου: θα έλεγες ποτέ στο αφεντικό σου πως παραιτείσαι από τη δουλειά, αν δεν το εννοούσες πραγματικά; Οπότε, δεν είναι καθόλου λογικό να χρησιμοποιείς τη βόμβα του χωρισμού σε περίπτωση που δεν το εννοείς. Αν τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα ήθελες, καλύτερα να χωρίσεις. Αν μιλάς μόνο σε θεωρητικό υπόβαθρο, σταμάτα να παίζεις με τη φωτιά γιατί κινδυνεύεις να καείς... στην πραγματικότητα.

4. ''Σου το κρατάω μανιάτικο από τότε που...''

Η ιστορία γνωστή και χιλιοπαιγμένη. Εσύ ξέχασες να κάνεις κάτι που σου ζήτησε (να ταίσεις το σκύλο, να πετάξεις τα σκουπίδια, να γράψεις στο βίντεο τον αγώνα του Θρύλου). Εκείνος αρχίζει να φωνάζει και να σε μαλώνει. Αντί λοιπόν να κατεβάσεις τα γλυκά σου μουτράκια σωπαίνοντας, του χτυπάς εκείνη τη φορά που δεν θελε να έρθει για φαγητό με τη μαμά σου ή τότε που ξέχασε να ποτίσει τα λουλούδια και μαράθηκαν .Όλοι κάνουμε λάθη. Όμως τα μικρά ξεχασμένα παραπτώματα του, δεν πρέπει να αποτελούν υλικό για να το χρησιμοποιείς όποτε σε συμφέρει. Το ότι ξέχασε να ποτίσει τις γλάστρες πριν πέντε χρόνια, δεν αποτελεί δικαιολογία να αφήσεις διψασμένο το σκύλο του σήμερα. Άλλωστε, φέρνοντας στο προσκήνιο παλιά λάθη, ανοίγεις πληγές που δύσκολα θα κλείσουν.

5. ''Θα κάνεις αυτό που σου λέω εγώ''

Ναι ξέρω, είναι πολύ δύσκολο να γυρίζεις στο σπίτι και να βρίσκεις το κρεβάτι ξέστρωτο και τα ποτήρια άπλυτα. Σίγουρα του έχεις μιλήσει χιλιάδες φορές για τις υποχρεώσεις που έχει στην κοινή ζωή σας. Αλλά για θυμήσου. Πόσες φορές δεν ξέχασες εσύ κάποια από τις συμβουλές του; Να είσαι δίκαιη με την κριτική που ασκείς στον σύζυγο ή το αγόρι σου, αλλιώς θα βαρεθεί να ακούει τη γκρίνια σου 24 ώρες καθημερινά.

6. ''Μπορείς να γίνεις και καλύτερος στο σεξ''

Ήλπιζες πως θα βλέπεις πυροτεχνήματα, αλλά ο αγαπημένος σου στο σεξ, μοιάζει με βεγγαλικό πάνω στην τούρτα, στην καλύτερη περίπτωση. Παρόλο που μπορεί να έχεις φρικάρει, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι το να μειώσεις τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Πρώτα πρώτα, μπορεί και ο ίδιος να μην γνωρίζει πόσο λίγος είναι μιας και οι προηγούμενες σχέσεις του δεν του παραπονέθηκαν ποτέ. Μπορεί απλά να μην έχει συγχρονιστεί πλήρως, ειδικά αν είστε μαζί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Στο λεπτό ζήτημα του σεξ, τέτοιες χοντροκομμένες εκφράσεις θα τον θυμώσουν ή πληγώσουν. Αν θέλεις να ανάψεις τα πράγματα, άσε την κριτική και πράξε με έργα. Πες του: ''Θα προτιμούσα να μείνουμε σε αυτή τη στάση'' ή '' εκεί εκεί μου αρέσει''.

7. ''Ήξερες ποια είμαι όταν με γνώρισες''

Από τη μια μεριά δεν είναι και ότι καλύτερο να μπαίνεις σε μια σχέση με σκοπό να αλλάξεις κάποιον. Από την άλλη, οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν αλλάζουν, συχνά προς το καλύτερο είτε πρόκειται για δουλειές ή προσωπικές σχέσεις. Όταν ένας από τους δυο σας αλλάζει ενώ ο άλλος μένει στάσιμος, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Το να του θυμίζεις πως έβγαινες κάθε βράδυ με τις κολλητές όταν τον γνώρισες είναι σαν να εννοείς πως δεν πρόκειται να αλλάξεις, ούτε σημαίνει κάτι η γνωριμία μαζί του. Από το να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις καλύτερα να μιλήσεις για εκείνα που μπορείς να αλλάξεις ή όχι. Μίλα με λογικά επιχειρήματα και διεκδίκησε όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλεις να διατηρήσεις.

8. ''Τώρα τι να σου πω''

Ανάμεσα σε όλα τα φαρμακόγλωσσα σχόλια που σκέφτεσαι να κάνεις, αυτό είναι το χειρότερο. Δείχνει πως είσαι τόσο απογοητευμένη μαζί του που απαξιείς να ασχοληθείς. Αν μονίμως έχεις αυτή την αντίδραση, δυστυχώς θα μαζέψεις μέσα σου τόσα πολλά που θα εκραγείς εκεί που δεν το περιμένεις (εύχομαι να μην είναι στα σκαλιά της εκκλησίας). 'Άσε που έτσι δεν λύνεις τα σοβαρά ζητήματα μιας σχέσης αλλά μεγαλώνεις τη συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας. Αν δεν λυθεί το επικοινωνιακό πρόβλημα που βιώνετε, λυπάμαι αλλά η σχέση σας διανύει τις τελευταίες της ημέρες.